BLOESEM REMEDIES NEDERLAND

Bloesem Remedies Nederland heeft niet alleen kwalitatief hoogstaande bloesem remedies en etherische oliën maar heeft sinds 1986 maar liefst 32 Nederlandse remedies geprepareerd. Het prepareren gebeurt door Bram Zaalberg. Deze bloesems worden sinds 1990 uitgegeven, niet alleen in Nederland, België Duitsland en Zwitserland, maar ook in Alaska en Brazilië. Het zijn krachtige remedies met een diep werkingsgebied. De ‘TERRA' hiervan is al een veel gevraagde eerste hulp remedie. 

BASISSET

↑Terug naar index↑

4 ELEMENTEN COMBINATIE.

Dit is een combinatie van de Brandnetel, de Grote Klis, de Reuzenbalsemien en het Boerenwormkruid.

Deze 4 zijn samen in een schaal gemaakt. Deze remedie zorgt ervoor dat je open en warm naar anderen bent, terwijl je toch jezelf kunt blijven. Het contact met de ziel en het doel van de ziel wordt duidelijker. Ze helpt je om op te ruimen wat je ontwikkeling in de weg staat. In je eigen kracht blijven staan en de ander ook in zijn/haar eigen waarde kunnen laten. Ze geeft je een gevoel van vrijheid, plezier en openheid, doordat je krachtiger en zekerder handelt. De 4 Elementen brengt je in evenwicht met je omgeving en zorgt ervoor dat je de steun en liefde uit je omgeving kunt gaan voelen.

De Brandnetel is gekozen vanwege het aarde-element. De Brandnetel geeft je een goede verbinding met de aarde, waardoor je kunt reinigen en zuiveren. Ze geeft je bescherming en verbinding met de aarde. Ze laat je je verantwoordelijkheid nemen en zorgt ervoor dat je niet weg loopt wanneer er teveel mensen op je afkomen. De Grote Klis is gekozen voor het ruimte-element. De ruimte voor jezelf hebben en deze goed kunnen innemen. Wanneer je het gevoel hebt dat je gevangen zit, opgesloten bent en je niet de verbinding met het hoger zelf kunt maken, geeft ze je een gevoel van vrijheid.

De bloemen van de Reuzenbalsemien zijn gebruikt voor het water-element, waarbij de Reuzenbalsemien je helpt om in je eigen ritme te blijven. Je niet laten beperken en belemmeren door je omgeving, maar mee stromen met jouw hogere ontwikkeling en idealen.

Het Boerenwormkruid is de plant voor het element vuur, ze geeft je kracht en maakt je zeker. Tijdens de afstemming gaf de plant de volgende informatie:

Cirkels van licht draaien om hun bestaan, Sta in het leven vol vuur en kracht. Wees niet bang voor de nacht en het bestaan, en laat je leven niet verloren gaan. Kies de weg zonder problemen, de keus maakt niet uit het is er maar één. Loop verder zeker en trots je leven is liefde, je leven is God. Ik breng je het lich,  Standvastigheid en zuiver je lot.

4 PADDENSTOELEN COMBINATIE- Mycena - Kastanje Inktzwam - Kleine Viltinktzwam - Reuzenstropharia.

De 4 Paddenstoelen Combinatie heeft met het neerzetten te maken, met manifestatie en ze laat je de meest krachtige vorm vinden, om jezelf tot uitdrukking te brengen. Wanneer je de integratie hebt gemaakt van het vrouwelijke en het mannelijke, maar wanneer het intuïtieve, het hogere, nog nieuw is. Wanneer je nog niet verder durft te gaan naar de volgende stap, je voeding vanuit het hogere en de vrijheid van je hart. Deze combinatie helpt met het loslaten van oude aanpassingen aan anderen en verwijdert de rommel die je hebt overgenomen. Ze geeft je het vertrouwen en de moed om los te laten.

AARDE BESCHERMING

Deze remedie bestaat onder andere uit Rookkwarts, Himalaya bergkristal, Smaragd, Toermalijn, Labradoriet, Malachiet, Granaat en de bloesem remedie Hartgespan.

De Aarde Bescherming helpt om te beschermen tegen de fysieke, emotionele, mentale en spirituele aanvallen op de energie van een persoon. Vooral het soort aftap dat bestaat uit "lage" aardse energie. De bloesem remedie Bescherming werkt vanuit de spirituele en hogere bewustzijnsaanvallen, het gebied van de kruin en hoger, maar de remedie Aarde Bescherming versterkt de groene bescherming en groene energie van de aarde, waarbij alles wat iemand je probeert aan te doen wordt teruggekaatst en je wordt opgenomen in de beschermende energie van de aarde.

AARDE-CREATIE

Wanneer je de kwaliteiten van deze vier (peer,celenergie,aardebescherming, bolderik) bij elkaar optelt kom je bij de nieuwe remedie Aarde-creatie. Deze remedie is gemaakt van een krachtplaats in Noord Zweden. In het midden van een weiland is een steenheuvel, waar uit de vlammen van de energie van de aarde omhoog komen. In deze vlammen is de groene Aartsengel zichtbaar en deze Aartsengel verbindt je met de sterren en het universum en brengt de sterrenkinderen naar de aarde. Deze Aartsengel brengt alles wat nog achtergebleven is in de ziel en de geest en wat niet heeft kunnen incarneren, naar de aarde. De Aartsengel geeft de rust en het vertrouwen om er te zijn, zonder strijd, om in je kracht te staan zonder pijn en om je diepe wortels te geven om je incarnatie op aarde te voltooien. Ze brengt je in verbinding met je natuurlijke ritmes en verbindt deze met de sterren en de aarde. Ze bezit de kwaliteit van integratie van de sterren en het universum, de genezing van het hart van de aarde, het hart van het universum en het hart van de mens. Ze brengt de mens naar een nieuw niveau van begrip, waarbij het de verandering geeft om de deuren van je hart te openen voor de sterren, de aarde en het universum. Een cyclus van genezing van het menselijke ras dat begint in een werkelijke uitdrukking van liefde, de opening van het hart en het zoeken naar werkelijke genezing in jezelf. Belangrijk in dit proces is, dat je het niet bij de ander of in de groep zoekt, maar je eigen weg probeert te vinden, ondanks alle tegen werking. Van veel zoekers zijn als het ware eeuwenlang koppen afgehakt, je steekt je hoofd boven het maaiveld uit en je wordt terug gezet op je plaats en tegengewerkt. Door het gebruik van de Aardecreatie verbindt je je met deze portal, deze krachtplaats, en ga je vanuit je eigen bescheiden weg (er is geen ander) je verbinden met het geheel. Deze weg gaat nu gesteund worden door je hogere helende kracht en het zet je op de weg om de genezing van alle niveaus in jezelf te vinden. De Aarde-creatie helpt je met het loslaten van wat niet belangrijk is voor de vervulling van de unieke rol van de mens in het universum en laat je afdalen naar de aarde naar een niveau van totaliteit, om van daaruit weer terug te keren naar een niveau van de engelen, te genezen na een lange zoektocht naar de originele bron.

Enkele ervaringen: Ik voel mijn eerste chakra meer in aanwezigheid komen en voelt alsof het voeding krijgt, het "loopt vol". Niets ontbreekt mij. Er ontstaat een diepe verbinding met de aarde, door die verbinding met de aarde kan het kruinchakra verder opengaan en voel ik contact met "de bron", licht liefde, vreugde alles gaat stromen. Ik voel de heiligheid, schoonheid en zuiverheid in mijn hart. Het stimuleert het eerste chakra, dus het stimuleert daadkracht, ik word er erg actief van en gedreven van om dingen neer te zetten. Scheppend, hemel op aarde creëren (Gods rijk). Het plan komt van de grond, wordt werkelijkheid. Precies wat ik nodig had op dit moment. (Mevr. C. V.) Ik heb het gevoel alsof ik veel meer compleet begin te worden. Alsof er ontbrekende stukken van mezelf teruggeplaatst worden. Minder behoefte ook aan het delen van dingen die in mij spelen c.q. het zoeken van bevestiging bij anderen. (Mevr. M.K.)

ANIMAL FREEDOM- Mycena - Paarse Dovenetel - Sneeuwklokje -Trompetklimmer - Papegaaieblad - Wijnruit - Klein streepzaad - Vingerhoedskruid - Bosrank - Kruidje roer me niet.

Deze combinatie helpt de ziel van het dier te bevrijden van de last en het leed, dat soms bewust, soms onbewust, door de mens het dier is aangedaan. Het probleem van het dier ontstaat vaak, omdat het de spanningen en stress van zijn baas overneemt. De Animal Freedom geeft het dier vrijheid en rust en verbindt het dier met zijn oorspronkelijke kracht. Deze bloesem remedie is een hulp voor de hond, de kat, het paard, het konijn, de vogels en alle wilde dieren bij stress, bij spanning, bij pijn en ziekte. Wanneer er strijd is tussen de dieren onderling zorgt de remedie voor integratie. Bijzonder goed voor mishandelde, vertrapte en verstoten dieren. Voor de mens is de Animal Freedom goed wanneer je lievelingsdier is overleden en je het contact bent kwijtgeraakt. De Animal Freedom werkt voor de mens op de oerkracht. Dit kan bijvoorbeeld verstoord zijn geraakt door misbruik of ander zwaar trauma. De Animal Freedom heeft bijzondere resultaten gegeven bij epilepsie en absences bij zowel mens als dier.

BEEMDKROON - Field Scabious - Knautia arvensis.

De Beemdkroon aardt en geeft ondersteuning, vooral wanneer je het gevoel hebt er niet bij te horen. Ze maakt het denken rustiger, reinigt via de aarde onnodige en drukke gedachten en stimuleert het positief denken. De Beemdkroon geeft verbinding met hogere, fijne serene sferen en laat deze weerspiegelen in de omgeving zodat je de steun en warmte van anderen kunt ontvangen. Het is een goede schoonmaker van de aura, neem 2 druppels Beemdkroon in de handen en hou dit in de aura. Dit zuivert de aura en verwijdert de meest hardnekkige terugkerende vervuiling. Goed om bij de cliënten hiermee te beginnen.

BESCHERMING - Protection - Combinatie van Wilde Bertram, Stinkende Gouwe, Kruidje Roer Me Niet, Wijnruit.

Een combinatie remedie voor bescherming en vertrouwen. Deze combinatie zorgt ervoor, dat je beter bij jezelf blijft in negatieve situaties, bij spanningen en in een negatieve omgeving. Beschermt je tegen leegzuigen en voodoo. Ze geeft een beschermende mantel van wit licht en maakt het aura sterker. Wanneer je je er niet bewust van bent dat je negatieve emoties en negatieve energieën van anderen en uit je omgeving overneemt, maakt de "Bescherming" je hiervan bewust. Dit bewustwordingsproces is niet altijd een prettig en gemakkelijk proces, omdat het probleem nog verbonden kan zijn met oude pijnen en angsten uit het verleden. Door deze op te ruimen en te veranderen kan de eigen kracht weer volledig herstellen en de eigen bescherming weer goed functioneren.

BOERENWORMKRUID - Tansy - Tanacetum vulgare.

Wanneer je voortdurend twijfelt en geen beslissing kunt nemen, zet de Boerenwormkruid je aan tot handelen, ze zorgt dat je makkelijk kunt beslissen en ze geeft je inzicht in het proces dat wanneer je niet handelt en/of geen keuze maakt, dit ook een handeling of keuze is en daardoor ook niets zal gebeuren. Wanneer je vastzit in een web van aarzelingen en twijfel, geeft de Boerenwormkruid je vertrouwen en versterkt de verbinding met je Hoger Zelf. De Boerenwormkruid activeert de zonnevlecht, je vuur en je energiecentrum en geeft inzicht in je diepste twijfels.

BOSRANK - Clematis - Clematis vitalba.

Verheldert het denken en geeft een betere ontwikkeling van de denkkracht. De Bosrank helpt met het verkrijgen van duidelijkheid over de zaken waar je mee bezig bent en over wat de gevolgen zullen zijn van de handelingen die je nu doet. Bewuster elke handeling ervaren. Wanneer je als genezer werkt helpt de Bosrank je met het verspreiden van je kwaliteiten (het "Licht") op aarde.

BOLDERIK - Agrostemma githago.

Ze maakt helder en laat je je weg gaan vanuit het hart. Geeft verwerking van onbekende chaotische emoties. Ze laatje de zoektocht naar je kern maken, waarbij je voorbij kunt gaan aan alle verstorende invloeden. Laat je recht door zee gaan en opent je voor het inzicht, dat wil je je verder ontwikkelen de verhoging van het bewustzijn noodzakelijk is. Geen groei zonder bewustwording. Helpt met het loslaten van wraakgevoelens en opent je voor het hogere bewustzijn van vergeving en liefde. Er is een zekerheid en dat is dat je een kind van God (universum) bent, al het andere is bijzaak. Ze brengt je in een staat van zijn, voorbij alle problemen. Wanneer je het vertrouwen hebt verloren in het leven, in de wereld, in de mensheid brengt de Bolderik je weer terug naar een staat van zuiverheid.

CEL-ENERGIE

De Cel-energie is een energetische remedie voor het krachtiger maken en het in evenwicht brengen van de cellen. Deze remedie brengt de cellen weer in verbinding met de oorspronkelijke structuur. Deze oorspronkelijke structuur bestaat uit een bron, de nul energie. Dit is het oorspronkelijke startpunt, de bron waar alles uit voortkomt. De mens creëert vanuit deze bron en schept er het universum mee. De mens geeft echter aan deze energie zijn eigen resonantie mee, zowel spiritueel, mentaal, emotioneel als op fysiek gebied. Wanneer je voorbij deze persoonlijke resonantie gaat, kom je bij de bron, een oneindige cel, die zich weerspiegelt in de cel van alles wat leeft. Door alle persoonlijke invloeden van de mens raken de cellen hun oorspronkelijke structuur kwijt en vanuit deze verstoring van de structuur ontstaat ook de verstoring in het bewustzijn van de mens.

De Cel-energie remedie brengt iemand terug naar de oorspronkelijke trilling van de nul cel en brengt de innerlijke cel van de mens/dier weer in overeen stemming met de oorspronkelijke taak op aarde. De Cel-energie is de bypass voor de geest. Je hoeft niet meer al het oude op te ruimen, maar je kunt direct gaan handelen vanuit je oorspronkelijke bron. Het opruimen van oude emoties is belangrijk, maar tevens oneindig, iedere keer wanneer je weer een bewustzijnsprobleem in evenwicht hebt gebracht krijg je een nieuw verschil. En vanuit dit nieuwe verschil krijg je weer een volgend thema om op te ruimen. Enkele ervaringen: gaan doen wat bij je past, scant als het ware de cellen en helpt met het oplossen van blokkeringen, brengt je in je kracht en laat je op eigen benen staan. Voorbij alles, terug naar je bron en van daaruit jezelf weer opladen en je weg gaan vinden.

ENGEL - EN LEMURISCHE POORT-met het Rode Bosvogeltje -Cephalanthera Rubra.

Tijdens het maken van het "gewone" Rode Bosvogeltje kwamen wij op een bijzondere plaats. De plaats was beschermd en er was toestemming nodig om "binnen" te komen. Tijdens de afstemming verscheen er een energetische wachter, die te maken had met het misbruik van energie en de natuur. Dit was een wachter voor een Lemurische poort, na het vragen kregen we toestemming om deze energie te gebruiken. De wachter ging opzij en een straal van warm, zonnegeel licht onder een hoek van 120 graden vanuit het Noorden scheen de schaal in. Daarna opende zich een deur recht boven de schaal, een Engel liet zich zien en een licht van onbeschrijfelijke zachtheid en liefde stroomde de schaal in. Deze remedie gaat naar de oorsprong van wie je bent, voorbij de beperkende codes die je vasthouden in de oude structuren. Verandering en transformatie door de opening naar de bron van Hogere kennis. Wanneer je het gevoel hebt dat je niet verder komt en in cirkels blijft rondlopen. Wanneer je de volgende stap niet kunt maken opent deze remedie de verbinding met de Engelenwereld en zorgt dat je de verbinding kunt maken met de wijsheid en kennis van Lemurië. (De tijd van eenheid, voor Atlantis en voor de splitsing van het bewustzijn.) Deze remedie transformeert tevens het oude verdriet dat de stap naar het nieuwe tegenhoudt en geeft daarna rust en vrede. Ze versterkt je verbinding met je Engel/begeleider/gids/hoger zelf en laat je duidelijk je weg volgen. Hierdoor kun je gemakkelijker bij jezelf blijven, voorbij de beperkingen vanuit oude tijden en/of zeer oude emoties. Weten datje hier op aarde bent om het Licht en de Liefde tot uitdrukking te brengen en naar een hoger plan te tillen. Jij bent de vertegenwoordiger van dit Licht op aarde.

Let op dat je wel wat aardende remedies zoals b.v. de Terra gebruikt in verband met de sterk omhoog trekkende energie van deze remedie.

ENGELWORTEL - Angelica - Angelica archangelica.

De Engelwortel geeft bescherming vanuit spirituele werelden en ze versterkt de hulp van hogere, ondersteunende en liefdadige krachten. De Engelwortel geeft "engelbescherming", speciaal wanneer je de drempel naar "de andere kant" overschrijdt, zowei bij de geboorte als bij het overlijden. Ze geeft meer spirituele ontwikkeling van het bewustzijn en ze versterkt het vermogen om liefdadige spirituele krachten in je leven en werk te ervaren. De Engelwortel bevordert hel zoeken naar en gebruiken van spirituele inzichten. Bij confrontaties in onbekende gebieden geeft de Engelwortel een "Goddelijk" vertrouwen, met een goede aardebinding en bovendien helpt ze je met het verleggen van je grenzen. De Engelwortel brengt je weer terug in je midden.

G.S.M. COMBINATIE- Mycena - Terra - Reuzenbalsemien.

Een combinatie om te gebruiken tegen de straling van mobiele telefoons en elektrische velden. De remedie kun je in een klein flesje bij je telefoon houden en/of een klein beetje op je hoofd doen, aan de kant waar je mee belt. Bij pijn aan het hoofd door teveel bellen, kun je meerdere malen een druppeltje op de pijnlijke plaats doen. Ook goed om te gebruiken bij elektrische belasting door computers en/of beeldschermen. De GSM combinatie gaf in verschillende tests bijzonder goede resultaten bij het gebruik van de gsm, dect telefoons en als beschermer tegen de stralingsfrequentie van zendmasten. In deze laatste situatie de GSM combinatie samen met de 4 Paddenstoelen combinatie op een bergkristal druppelen en dit om de 1,5 week herhalen. De GSM combinatie bestaat uit:

- de Mycena, een klein paddenstoeltje, voor opruiming, reiniging en voor de afvoer en aardebinding - de Terra, een eerste hulp remedie, voor het loslaten van alle spanning en stress - de Reuzenbalsemien, een remedie voor geduld, goed bij irritaties en verstoringen.

Ook bleek de combinatie bijzonder goed te helpen bij mensen met een pacemaker, vooral ook omdat de GSM-combinatie zorgt dat de elektrisch spanning door het lichaam kan worden losgelaten.

GULDENROEDE - Goldenrod - Solidago officinalis.

Het thema van de Guldenroede heeft te maken met je individualiteit en de ander, speciaal in situaties die te maken hebben met jou en de groep. De Guldenroede geeft je zelfvertrouwen, helpt je met het loslaten van het gevoel dat je afgesloten bent var de ander en je omgeving en bevordert het loslaten van het persoonlijke ego Wanneer je je teveel richt op persoonlijk succes en het gevoel hebt dat je afhankelijk bent van de ander. De Guldenroede geeft je zelfbewustzijn en ze help met het ontwikkelen van hartelijkheid en warmte. Ze maakt je stevig, zodat je me liefde open kunt staan voor je omgeving, hierdoor kun je je groei richten of uitbreiding, overvloed en samenwerking, door de versterking van de verbinding met je hoger zelf.

HET SPIRITUELE PAD- Komkommerkruid - Slaapmutsje - Trompetklimmer.

Om je spirituele weg te kunnen vinden. Wanneer je in het verleden andere keuzes hebt gemaakt en het materiële als eerste prioriteit bent gaan stellen. De remedie brengt je op de weg van de ziel en zorgt ervoor dat je je hoogste prioriteit, de groei van de ziel, gaat ontwikkelen. De remedie begint de keuzes die je in het verleden hebt gemaakt te veranderen en laat je inzien dat zonder spiritualiteit het materiële niet bestaat en andersom.

HONDSDRAF - Ground Ivy - Glechóma hederacea.

Dit is een remedie om het vertrouwen in je zelf te versterken, onafhankelijk van waar je bent. De Hondsdraf laat je groeien, ontwikkelen en uitbreiden en geeft je kracht en overvloed. Ze helpt je bij het opruimen van oude, niet begrepen emotie: en laat je bewust worden van patronen in je gedrag, waar je geen zicht op hebt Ze helpt met het ontwikkelen, het fijner afstemmen en tot uitdrukking brengen van de fijnere kwaliteiten van jezelf. Het is een goede hulp bij geneeswerk. Je kunt het flesje bij een pijnlijke of emotionele storing houden en er licht mee schudden. 0p deze manier kun je de emotie "vast haken" aan de energie van de Hondsdraf er uit het etherische lichaam trekken. Hiermee doorgaan totdat je voelt dat het "touwtje" loslaat. De Hondsdraf heeft als kruid ook goede resultaten gegeven bij hoest.

HARTGESPAN - Motherwort • Leonurus cardiaca.

De bloesemremedie van het Hartgespan werkt op de patronen van de familie, wanneer je je niet thuis voelt of niet thuis hebt gevoeld bij je familie. Wanneer je de warmte en liefde van de omgeving, relaties en familie niet hebt kunnen ontvangen en daardoor bent gaan verharden en je een vreemde op aarde bent gaan voelen. Negatief en stekelig naar je omgeving gaan reageren, omdat je het gevoel hebt dat je daar je hart niet kunt openen. Verzacht en helpt je om open te staan voor liefde en ondersteuning, zowel in de familie op dit moment, als bij het verwerken van de oude problemen. De Hartgespan integreert de verschillende niveaus van fysiek, emotioneel, mentaal tot spiritueel, waardoor je een dieper en beter inzicht krijgt, wat de reden is waarom je bent gaan verharden, zodat je je spanning en verplichting beter kunt loslaten. Ze maakt flexibel en doorbreekt starheid, stijfheid en te geordende structuren. Ze helpt je met het loslaten van de angst om gekwetst te worden.

INTEGRATIE REMEDIE- Als combinatie gemaakt van: de paddenstoelen Reuzen Stropharia, Bleke Franjehoed en de bloesems van de Angel's Trumpet, de Stokroos, de Reuzenbalsemien en de Pompoen.

Dit is een remedie voor de integratie, bescherming en verwerking van oude niet geïntegreerde emoties. Deze emoties hebben niet kunnen integreren, omdat je op een bepaald moment de grip op je leven bent kwijtgeraakt en de gevolgen hiervan niet hebt kunnen verwerken. Ze helpt je om het oude los te laten en geeft je het inzicht hoe je problemen zijn ontstaan. Die kunnen onder andere te maken hebben met oude relaties, oud verdriet, misbruik en alle situaties waar je de controle over je leven bent kwijtgeraakt. Dit kan één moment zijn geweest, een moment waarbij het gevoel van veiligheid en vertrouwen is kwijtgeraakt en een voortdurend gevoel van kwetsbaarheid is ontstaan. De Integratieremedie herstelt de verbinding met het hoger zelf, integreert de verschillende verwerkingsprocessen, geeft bescherming en vertrouwen.

JUDASPENNING - Moneyplant - Lunaria annua.

Deze remedie helpt je wanneer je teveel "moet" en je geen nee kunt zeggen speciaal wanneer anderen een te grote claim op je leggen. Bij financiële zorgen en problemen leert de Judaspenning je met geld omgaan, zowel wanneer je e teveel waarde aan geeft of de waarde er niet van inziet. Wanneer je het gevoel hebt dat je tekort komt en wanneer je je energie en kracht gaat inhouden, geeft ze je vertrouwen in de overvloed van het universum. Wanneer je het aardse belangrijker vindt als het luisteren naar je intuïtie en je inlevert op je intuïtieve kracht door een te grote behoefte aan materiële zaken, geeft de Judaspenning een ommekeer in je wezen. Doordat je niet alleen het persoonlijke willen en hebben nastreeft, kun je de universele Liefde ontplooien, voor zowel jezelf als voor de ander.

KASTANJE INKTZWAM- Coprinus auricomus - coprinus auricomus.

De Kastanje Inktzwam brengt je terug naar wie je werkelijk bent en zorgt ervoor dat je gaat handelen vanuit je oorspronkelijke kracht. Ze versterkt je vrouwelijke kracht en laat je de opdracht van je ziel vervullen. Verder gaan ondanks blokkering en het gevoel, dat je niet verder kunt. Je hart openen en je vooruit bewegen naar de toekomst. Ze geeft je lichaam kracht, ruimte en doorstroming, speciaal in het borstgebied, het ritmische gebied en verwijdert hier blokkeringen. Je gezondheid vorm geven vanuit liefde voor je lichaam, voor je geest en voor de aarde. De Kastanje inktzwam ruimt op en voert af en geeft zo ruimte voor het nieuwe en de verandering.

KLAPROOS - (Red) Poppy - Papaver rhoeas.

De Klaproos versterkt de kracht van de innerlijke vrouw. Het is een verwarmende en versterkende remedie, speciaal wanneer je je kwetsbaar voelt en je niet de kracht hebt om deze kwetsbaarheid om te zetten. Ze versterkt zowel de verbinding met je vrouwelijke kracht als die met de aarde. Goed om te gebruiken wanneer de verbinding met de aarde verstoord is. De Klaproos is ook belangrijk bij alle verstoringen tijdens de overgang en na misbruik. In beide situaties kun je de Klaproos het beste gebruiken in combinatie met de Teunisbloem. De Klaproos versterkt de eigen innerlijke waarde van liefde en laatje opkomen voor jezelf. Ook goed voor mannen wanneer ze te weinig vertrouwen hebben in hun gevoel. Wanneer je na drukke tijden niet goed kunt slapen geeft de Klaproos je rust en bescherming tijdens de nacht.

KLEIN STREEPZAAD- Smooth Hawksbeard - Crépis capillaris. Dit is de remedie voor soepelheid en energie. Het Klein Streepzaad geeft evenwicht in activiteit en rust en opent je om nieuwe energie en vitaliteit te kunnen ontvangen. Ze zorgt voor het loslaten van stijve en vastzittende structuren en helpt je met het maken van een verbinding met je basis, je familie en je vrienden. Ze laat je op je gemak en thuis voelen met anderen. Ze helpt met het loslaten en opruimen van emoties die zijn ontstaan in de kindertijd en die te maken hebben met het niet thuis voelen met anderen. Helpt met het opslaan en opladen van de energie en het uitgeven van Liefde en warmte. Goed te gebruiken op de energie punten onder aan de binnenkant van de enkels en op de thymusklier.

KLEINE VILTINKTZWAM- Little Inky Cap - Coprinus xanthothrix. Voor het loslaten en doorknippen van de verbinding met alle dwingende en manipulerende relaties gebruik je de Kleine Viltinktzwam. Vooral alle ongeziene codes en manipulaties, welke met de familie en dwingende relaties te maken hebben. Wanneer anderen indirect of onder tafel iets van je gedaan proberen te krijgen, helpt de Kleine Viltinktzwam je om in je eigen kracht te blijven en draait het proces om. De ander laat zijn kwetsbaarheid zien, terwijl jij in je kracht kunt blijven staan. Ze zorgt ervoor, dat je zonder twijfel bij je eigen standpunten en gevoel blijft. Ze tilt je boven de oude emoties uit en bevordert het snel en gemakkelijk loslaten.

KOMKOMMERKRUID - Borage - Borago officinalis.

De Bernagie of Komkommerkruid sterkt het hart in moeilijke omstandigheden en maakt je blij. Je niet laten blokkeren door moeilijkheden en doorgaan vanuit de kracht van je hart. De Komkommerkruid laat je voor jezelf opkomen en maakt je sterker. Ze zorgt ervoor dat je je niet aan de kant laat zetten. Een goede hulp bij alle soorten van tegenwerking, zowel van anderen als door moeilijke omstandigheden. Volhouden en doorgaan en je niet laten ontmoedigen. Vooral goed wanneer je overspoeld wordt door onbekende tegenwerkende krachten. Wanneer je het niet meer ziet zitten geeft de Komkommerkruid weer blijheid en kracht. Ze geeft je het lef en de kracht om vanuit je hart te handelen, in plaats vanuit je hoofd.

KRUIDJE-ROER-ME-NIET- Sensitive weed - Mimosa Pudica.

Het Kruidje Roer Me Niet zorgt ervoor dat je de ruimte voor jezelf neemt, speciaal wanneer je het gevoel hebt dat een ander te dichtbij komt en je geen ruimte meer hebt voor jezelf. Ze helpt met de verwerking van oude emotionele "deuken" die hebt opgelopen. Deze "deuken" zijn vaak de onderliggende oorzaak van problemen met de bloeddruk. Wanneer er een energetische lekkage is, dan is de onderdruk vaak te laag, wanneer er iets niet goed is verwerkt dan is de onderdruk vaak te hoog. Het Kruidje-Roer-Me-Niet laat je vol zekerheid je weg kiezen e zorgt ervoor dat je op je weg blijft. Een goede remedie, wanneer je te gevoel bent en alles van anderen overneemt. Ze geeft je de ruimte om te creëren en zorgt ervoor, dat je je niet door anderen laat verstoren. Jezelf kunnen ontwikkelen in alle omstandigheden. Het Kruidje-Roer-Me-Niet laat je de bescherming en ondersteuning voelen vanuit je omgeving.

LIEFDE - Love - Een combinatie van Komkommerkruid, Klaproos, Paars Dovenetel, Sneeuwklokje, Stinkende Gouwe, Vingerhoedskruid en de Yellow Star Tulip.

Deze combinatie remedie opent je voor de Liefde voor je zelf, voor anderen en voor de aarde. Ze versterkt eerst je verbinding met de aarde, daarna opent ze je hart voor de zorg en Liefde voor je zelf. Wanneer je jezelf Liefde kunt geven, dan kun je deze Liefde ook aan anderen geven, zonder jezelf tekort te doen, met plezier vanuit het hart, vanuit de kern van jezelf. Bij alle relatie problemen is de Liefde een belangrijke ondersteuner, speciaal wanneer de liefde uit de relatie verdwenen is helpt deze combinatie ze weer terug te vinden. Deze remedie geeft goede hulp bij vele hartproblemen, van scheidingen tot overlijden. Ook goed om te gebruiken bij hartoperaties en alle (emotionele) hartklachten. Een krachtig katalysator om je in contact te brengen met je Hoger Licht en je Engel van Liefde.

LIVING STAR LIGHT.

De Living Star Light is geen combinatie en geen bloesem remedie, maar het is een kosmische remedie. Deze remedie verbindt je met het natuurwezen van de aarde, met de sterren, met je innerlijke natuur en laatje hiernaar luisteren. Het is een vijfpuntige ster, met drie horizontale punten, een punt naar boven en een

punt naar beneden. De remedie geeft ontspanning en helpt met het loslaten van alles wat niet bij je hoort. Deze remedie verdiept de aardse en de kosmische verbinding, nadat je de eenheid van je wezen op aarde hebt gevonden. Ze geeft je het vertrouwen in het universum en herstelt oude verbindingen, die te maken hebben met je oorspronkelijke taak op aarde.

MYCENA - Mycena polygramma - Paddenstoel-remedie.

Een belangrijke remedie voor het opruimen van oude, niet en niet goed verwerkte emoties. Een goede reiniger en schoonmaker. Bij problemen met de aardebinding en bij problemen met het element water. De Mycena verbetert de binding met de aarde en zorgt voor het afvoeren en loslaten van oude vergeten emoties. Ze help je om door te gaan in moeilijke situaties en geeft je zekerheid, vooral wanneer alles om je heen er als een puinhoop uitziet. Ze heeft tevens een reinigende werking en geeft een sluiting van de aura wanneer deze te open is. Paddenstoelen helpen in de natuur bij de afbraak, van moeilijk verteerbare zaken zoals hout of radioactiviteit.

ORANJERODE STROPHARIA- Stropharia aurantiaca.

De Oranjerode Stropharia is een zeer zeldzame plaatjeszwam die zijn oorsprong heeft in Australië en met de wind naar Nederland is gekomen. Ze heeft te maken met verdriet dat is ontstaan uit het gevoel dat je er niet bij hoort en je vuur/kracht vanuit je hoger zelf niet hebt kunnen manifesteren. Ze helpt met het loslaten van tranen en het vernieuwen van de verbinding met de aarde. Blij en gelukkig zijn, niet veel nodig hebben, tevreden zijn en vertrouwen hebben in het universum. Ze laat je voor jezelf opkomen en brengt je persoonlijkheid naar buiten door de verbinding met je spirituele bron. Bewust worden waarom je je geluk op aarde niet kunt vinden, bewust worden wat de oorzaak is van deze kwetsbaarheid en deze kwetsbaarheid los kunnen laten door het versterken van het vertrouwen in jezelf.

Ik laat los wat onbelangrijk is via de liefde van mijn hart.

Ik ben verbonden met de aarde door het plezier dat ik heb in de ander en de

het genieten van het leven.

Mijn ziel opent zich voor liefde en staat open voor de uitdagingen van het leven.

Zorg en kracht voor jezelf, patronen van twijfel laten gaan en de weg zoeken door de chaos in het leven. De verbinding met wie je bent terugvinden en gaan staan voor wie je bent. Inzicht in dat wat er om je heen gebeurt en begrijpen dat dit alles nodig is om de volgende stap in je bewustzijn te kunnen zetten. Ze helpt je met het opruimen van emoties, ontstaan uit oud verdriet, mislukte relaties en van mislukte acties met betrekking tot nieuwe uitdagingen. De Oranjerode Stropharia zorgt ervoor dat je in het moment leeft en laat je inzien wat je moet doen om niet in hetzelfde oude patroon van pijn, stress en verdriet te komen.

Bij de afstemming op de paddenstoel kwamen oude draaiduizelingen, die veel weg hadden van de ziekte van Menière naar boven. Dit was een oud probleem waarvan ik dacht al genezen te zijn. Door het gebruik van de remedie herstelt dit snel.

PAARSE DOVENETEL- Red Henbit - Lamium purpüreum.

De Paarse Dovenetel geeft een sterke aardebinding en maakt je blij ondanks dat er veel moet gebeuren. Ze geeft orde en duidelijkheid in chaotische bezigheden en stimuleert het opruimen op een georganiseerde manier, zowel praktisch als emotioneel. Goede hulp bij verhuizen en bij alle lastige klussen. Wanneer je teveel tegen een (groot) project aankijkt en je hier over gaat piekeren, laat de Paarse dovenetel je, met blijheid in je hart, de problemen waar je tegen aankijkt aanpakken. Wanneer je vast zit in chaos, ziekte of patronen en geen vitaliteit meer bezit en geen plezier meer kunt voelen. Ze helpt ook bij blokkeringen van de energetische doorstroming in de gewrichten. Hiervoor kun je de Paarse Dovenetel uitwendig gebruiken.

PAPEGAAIEBLAD - Alternanthera - Alternanthera dentata.

Wanneer je niet weet waarom je hier bent op deze aarde en je doel niet kunt vinden, geeft de Papegaaieblad je duidelijkheid, zelfvertrouwen en richting. Deze Amaranthus versterkt je centrum, je kern en stimuleert het uiten van je gevoelens. Ze laat je bij jezelf blijven en zorgt ervoor dat je je niet laat verstoren door andere personen of onbelangrijke zaken. Doen waar je in gelooft. Manifesteren wie je werkelijk bent, hiernaar handelen en jezelf gaan uitbreiden. Ze helpt je om je verlegenheid los te laten en laat je op de meest diepe manier van de aarde en jezelf houden.

PEER - Pyrus communis hybride.

De Peer remedie is gemaakt op een geheel nieuwe manier, zonder de bloemen te plukken. Toen de perenbloesems op het punt van opengaan stonden is er aan de tak van de perenboom een glazen flacon met water gehangen. De knoppen van de bloesems van de peer raakten het water en zijn gedurende een periode van zeven dagen en zeven nachten in de glazen bol gebleven. De bloesem is in de bol open gegaan en is in de bol gebleven totdat de bloei van de bloem voorbij de top was en de Engel van de perenboom geheel in de boom was gemanifesteerd.

We kennen de peer als voeding, sappig fruit, dat de geleiding en de stroming bevordert. De peer bloesem remedie geeft evenwicht en laat je bij jezelf blijven, gedragen door een sterke basis. Ze versterkt je innerlijke kracht en   zekerheid, vooral ook omdat ze bij de plantenfamilie van de rozen hoort. De peer heeft een breed en stabiel draagvlak, wat duidelijk aan de vorm is te zien en versterkt daardoor ook de innerlijke zekerheid. Ze geeft vertrouwen in je   innerlijk, waardoor je dat waar je teveel op bent gaan vertrouwen in de buitenwereld kunt loslaten. De peer geeft bovendien het inzicht dat wat je dacht hoe personen en situaties zijn, dit niet altijd ook werkelijk zo is. Ze laat, door het vertrouwen in jezelf, je beter zien hoe de personen en het geheel in werkelijkheid zijn. Je kunt de peer ook goed gebruiken tijdens de zwangerschap, vooral in het begin, wanneer je uit evenwicht raakt door alle veranderingen in het lichaam. De Peer geeft je tevens de verbinding met de aarde, wanneer de frequentie van het universum omhoog gaat. Hierdoor blijft het evenwicht behouden tussen onder en boven, de materie en de spiritualiteit, Aarde en Hemel. Ze zorgt ervoor doordat je bij jezelf blijft, in evenwicht en met vertrouwen, dat je je vanuit een stevige basis verder kunt gaan ontwikkelen.

De Peer voedt je en versterkt de liefde voor jezelf, waardoor je op een evenwichtige manier in het leven kunt blijven staan. Ze opent je voor het nieuwe, laat je ontluiken en geeft je inzicht hoe je jezelf kunt neerzetten. Wanneer je het evenwicht bent kwijtgeraakt, helpt de Peer je met het vinden van een nieuw vast centrum, van waaruit je je handelingen gaat zetten, voorbij de onzekerheid en voorbij de beperking. Ze laat je een nieuw, onbekend gedeelte van je ziel integreren, waarbij op alle niveaus van je bewustzijn het evenwicht wordt hersteld, zowel op fysiek, emotioneel, mentaal als spiritueel niveau.

Van een aantal therapeuten kregen we de volgende informatie over de bloesem remedie van de Peer: de cliënten gingen de balans opmaken van hun leven en gingen op zoek naar een evenwicht in hun werk en leven. Ze probeerden meer te genieten en niet altijd maar te rennen voor de ander. Ze werden levendiger in het leven van alle dag en ze genoten meer van het eenvoudige en alledaagse in het leven.

PEPERMUNT - Peppermint - Mentha piperita.

De Pepermunt is een belangrijke remedie voor deze tijd. Ze stimuleert je om alles te verteren wat moeilijk verteerbaar is, vooral je diepe emoties, maar ook alles wat je ziet voor problemen in de wereld en alles wat er op je af komt. Ze maakt je sterker en zorgt dat je je problemen makkelijker aan kunt. Ze maakt ook mentaal sterker en is goed voor het denken en het studeren. Ook geeft de Pepermunt inzicht in problemen, die je al bij je kunt hebben vanaf je geboorte. Waarbij het vaak voorkomt, dat je niet weet, dat deze problemen niet van jou zijn, maar dat ze zijn gericht tegen je unieke zelf, je oorspronkelijk universeel wezen. Dit kan veroorzaakt zijn door bijvoorbeeld een geboortetrauma of een misbruik. De Pepermunt werkt op je innerlijke terrorist, ze geeft je inzicht in het patroon van tegenwerking tegen jezelf en helpt met het loslaten hiervan. Veel van dit soort emoties zitten zowel in het gebied van de maag, als in het gebied van de darmen.

 

PURPLE FLOWER- Centratherum punctatum.

De Purple Flower verlicht de energie rondom het hoofd en stopt het voortdurend denken. Doordat het denken wordt losgelaten kan er ruimte in het hart ontstaan en kunnen de fijnere bewustzijnsgebieden ontvangen worden via het hart. Ze geeft stilte in het hoofd, rust en vertrouwen. Ze zorgt ervoor dat je de ander (zowel mens, dier, als natuur) gaat helpen en ze geeft je het vertrouwen om daarin je hart te kunnen volgen. Ze opent je voor de kracht van de natuur, waardoor je inzicht krijgt en bewust wordt van je omgeving, deze omgeving bestaat uit de verschillende rijken, zowel mens, dier, plant als mineraal.

REGENBOOG - Rainbow - Ontplooiing remedie.

Een combinatie remedie voor je ontwikkeling en groei. De Regenboog opent je voor het nieuwe en helpt je met het loslaten van het oude. Ze maakt je creatiever en laat je ontplooien. Waar de "Terra"remedie de verbinding met de aarde maakt, de verticale as, werkt de Regenboog op het horizontale vlak, de groei en de uitbreiding. Ze zorgt ervoor dat je je ervan bewust wordt dat het tijd is om te veranderen en geeft je nieuwe impulsen. Niet vandaag veranderen, maar gisteren. De Regenboog geeft je nieuwe prikkels en stimuleert je activiteit. Ze

opent de chakra's, geeft je hierin inzicht en maakt je bewust van de blokkades, die je groei en ontwikkeling belemmeren.

REUZENBALSEMIEN - Impatiens - Impatiens glandulifera.

Deze remedie geeft je geduld en rust en zorgt dat je je gaat bewegen in je eigen ritme. Ze geeft je begrip voor de ander en geeft het inzicht, dat al het leven in zijn eigen unieke tempo voortgaat. De Reuzenbalsemien laat je beter handelen vanuit je innerlijk en zorgt ervoor dat je je eigen ritme naar buiten kunt brengen. Ze laat je er van bewust worden wanneer dit eigen ritme verstoord wordt en helpt je erbij om je irritatie en ergernis naar de ander duidelijker te gaan uiten. De negatieve kant is het ongeduld, zowel met betrekking tot jezelf als met anderen. Je te snel aanpassen aan anderen en de ergernissen en irritaties, die door deze aanpassingen zijn ontstaan niet goed kunnen uiten. Wanneer je te snel wilt groeien en je niet goed je eigen levensritme kunt volgen, waardoor je te gemakkelijk uit je ritme wordt gehaald door anderen. Je niet goed uiten en je storen aan de ander. Al dit soort ingeslikte irritaties kunnen jeuk en fysieke irritaties veroorzaken en zijn de basis van onder andere eczemen, allergieën, astma en bronchitis. Het te aardig zijn en rustig voor de buitenwereld overkomen zijn de voedingsbodem voor bovengenoemde problemen.

REUZENSTROPHARIA - Giant Stropharia - Stropharia rugosoannulata.

Een paddenstoel die je helpt, wanneer alles wat je moet doen teveel is geworden en je niet meer over deze stapels heen komt. Ze laat je op een nieuwe manier kijken naar de dingen die je doet. In plaats van tegen de moeilijkheden in het leven en de dingen die je doet aan te kijken helpt ze je je aandacht te richten op plezier, vooral wanneer je al te lang met deze gedachten in je hoofd hebt rond gelopen. De Reuzenstropharia laat je direct aanpakken, vooral wanneer je al te lang hebt zitten te dubben over dat wat er moet gebeuren. Ze laat je handelen vanuit je hart, omdat je het leuk vindt, niet omdat het moet of hoort. Het plezier in het leven kan verdwenen zijn door oude trauma's van te lang en te zwaar werk De Reuzenstropharia helpt met het bewust worden en loslaten van deze oud< trauma's. Ze verbetert de verbinding met de aarde en ruimt de energieën en spanningen op, die in het gebied achter de ogen zitten.

RODE BOSVOGELTJE- Orchid - Cephalanthera rubra.

Het Rode Bosvogeltje geeft innerlijke zekerheid in de weg die je gaat, vooral wanneer je het gevoel hebt dat jij deze onbekende weg alleen moet gaan. Ze geeft je vertrouwen in dat wat je doet en brengt de unieke persoon die je bent naar buiten. Ze helpt je om je niet te laten wegduwen door lastige omstandigheden of eigenwijze personen. Ze zorgt ervoor dat je in vrijheid je eigen weg kunt volgen. Het Rode Bosvogeltje opent de verbinding met hogere energieën. Ze is bijzonder behulpzaam voor genezers, vooral wanneer je in je geneeswerk kracht tekort komt. Ze versterkt de verbinding met je Hoger Zelf en geeft je meer kracht om anderen te helpen genezen. Ze helpt je om een Lichtwerker en een drager van het Licht te zijn.

SLAAPMUTSJE - California Poppy - Eschscholzia californica.

Het Slaapmutsje geeft je vertrouwen in je gevoel en laat je luisteren naar je hart. Wanneer de uiterlijke glamour en glitter te belangrijk is geworden, laat het Slaapmutsje het innerlijke goud in je hart ontwaken. Het innerlijke goud van je hart is de bron van je rust en je vertrouwen in jezelf en heeft te maken met het luisteren naar je gevoel. Het Slaapmutsje helpt met het loslaten van de zorgen en drukte om de buitenwereld, vooral wanneer je teveel openstaat voor de ander en de omgeving. Ze geeft ontspanning en ze helpt met het maken van een evenwicht tussen het licht en het donker, de kosmische en aardse energie. Ze opent je bewustzijn voor nieuwe inzichten en integreert deze in het hart. Ze kan universele kennis uit oude tijden omhoog halen en je verbinden met dit universele bewustzijn. Ze helpt bij en geeft inzicht in verslavende gewoonten. Goed voor kinderen, die te druk zijn en teveel met de buitenkant bezig zijn. ADHD.

SNEEUWKLOKJE - Snowdrop - Galanthus nivalis.

Wanneer je hart bevroren is geweest door de pijn, die de ander je heeft aangedaan, geeft het Sneeuwklokje je de warmte van de liefde voor jezelf terug. Ze zorgt ervoor dat je diepe pijn, tranen en oude trauma's los kunt laten, die al te lang vastzitten, speciaal wanneer deze zijn ontstaan door het inleveren van je hart, omdat je niet achter jezelf en je gevoel bent gaan staan. Wanneer je alles hebt gedaan voor de ander en je jezelf bent vergeten. Wanneer je teveel doet wat de ander zegt, terwijl je eigenlijk weet dat het anders moet. Ze helpt je om je eigen schoonheid en belangrijkheid weer terug te vinden. Het Sneeuwklokje is het nieuwe voorjaar, een blijde nieuwe energie na de lange emotionele winter.

STINKENDE GOUWE- Greater Celandine - Chelidónium majus.

De Stinkende Gouwe integreert de linker en rechter hersenhelft en verbindt het gevoel met het verstand. Ze geeft aardebinding en ze stimuleert de daadkracht. Ze laat de kracht van de innerlijke koning ontwaken en integreert de innerlijke vrouwelijke krijger, zowel bij mannen als bij vrouwen. De Stinkende Gouwe is sterk aardend en heeft daardoor een zuiverende en reinigende werking, waarbij vooral de oude giffen en emotionele woekeringen kunnen worden losgelaten. Ze verbetert je relaties, speciaal wanneer er een muur van ergernis en kwaadheid is tussen gekomen. Deze verbetering ontstaat doordat de integratie van de beide hersenhelften wordt teruggespiegeld in de relatie. Ze reinigt je gevoel en zorgt ervoor dat je basis zuiver wordt. Ze helpt je met het loslaten van emotionele giffen en van alles wat je niet meer nodig hebt aan oude ballast of van dat wat je ziek maakt. Ze bevordert de acceptatie van jezelf en versterkt het vertrouwen in jezelf, doordat ze je gevoel van minderwaardigheid verwijdert. In patiënten- studies worden veel goede resultaten gemeld bij problemen met wratten.

TERRA • (EERSTE HULP)Combinatie van vijf remedies.

Een remedie, die goed is in alle noodsituaties. De Terra laat je weer ademhalen en zorgt ervoor dat je bij jezelf blijft en niet in de stress of emotie schiet. De Terra bestaat uit:de Engelwortel - deze geeft bescherming, de Bosrank - om goed in het hier en nu te blijven, de Mycena - deze geeft aardebinding en reinigt, het Rode Bosvogeltje - voor kracht vanuit het Hoger Zelf, de Yellow Star Tulip - dit tulpje geeft je vertrouwen in het eigen gevoel en laatje luisteren naar je hart.

Bij elkaar bijzonder geschikt als eerste hulp remedie, zowel voor fysieke als voor emotionele klachten. Ruimt eerst blokkades op en gaat daarna helpen met het herstel. Dé Terra maakt rustiger in situaties die met spanning en stress te maken hebben. Ze geeft kracht in moeilijke situaties en zorgt ervoor datje bij jezelf blijft. Het is de beste remedie om te gebruiken wanneer je het gevoel hebt dat je niet meer lekker in je vel zit en het voordurend tegenzit. Dan kun je het beste de Terra innemen met twee druppeltjes, direct uit het voorraadflesje. Doe de druppeltjes ónder de tong, indien nodig kun je dit in het begin om de 10 minuten herhalen en/of je houdt het flesje bij de plaats waar de spanning zit. Ook goed om te gebruiken bij spanning, wanneer je angst hebt voor de tandarts, bij examens, tijdens reizen, in acute situaties en werk- of relatiecrisis, als ondersteuning bij ziekte, bij verdriet, stress en wanneer je overwerkt bent enz. Ook bijzonder goed voor dieren en planten. De Terra en iedere andere bloesem remedie vervangt geen reguliere hulp.

TERRA EXTRA- (EERSTE HULP) Combinatie van vijf remedies, samenstelling zoals de gewone Terra, maar nu met de Kastanje inktzwam in plaats van dé Mycena.

Een remedie, die goed is wanneer je al langer de gewone Terra hebt gebruikt of wanneer de stress en spanning ontstaan is uit oude, diepe of hele zware spanning. De Terra extra verbindt je meer met je ziel en werkt sterker in op het vrouwelijke, op de aardebinding en op een dieper, verfijnder gebied. De Terra extra haalt je uit je hoofd, brengt je weer in het nu, zorgt ervoor dat je bij je zelf blijft en helpt met het loslaten van de emoties. Ze geeft een extra sterke aardebinding en zorgt ervoor datje in verbinding blijft met je ziel. De Mycena van de gewone Terra ruimt op en geeft inzicht in wat er nog niet opgeruimd is, maar de Kastanje inktzwam brengt je terug bij je oorspronkelijke bron, waarbij je de codes, die je ziel in oorsprong heeft ontvangen weer gaat herstellen. Handelen vanuit wat er voor je zelf goed is en je niet uit je kracht laten halen en deze niet laten verstoren. Het gebruik is verder hetzelfde als de gewone Terra.

TEUNISBLOEM - Evening Primrose - Oenothera lamarckiana.

De Teunisbloem bloeit tijdens de avond en nacht. Ze staat samen met de Klaproos symbool voor de vrouwelijke kracht. De Klaproos versterkt de zon in het vrouwelijke en de Teunisbloem de schoonheid en de scheppende kracht van de maan. De Teunisbloem laat niet alleen je vrouwelijke schoonheid ontwaken, maar ze versterkt ook het vertrouwen in jezelf en geeft de waardering van het vrouwelijke. Net zoals de maan in de donkere nacht haar licht laat schijnen, geeft ze inzicht in de donkere, vaak oude en vergeten gebieden in de ziel. Ze helpt met het loslaten van oude pijn, veroorzaakt door overheersingen door anderen, vooral in situaties met machtsmisbruik en seksualiteit, bijvoorbeeld incest, verkrachting en blokkeringen in seksualiteit. Maar het kan ook machtsmisbruik zijn van een baas of een ouder. De Teunisbloem steunt zowel mannen als vrouwen, doordat ze het zelfvertrouwen sterker maakt en zorgt dat je gaat praten over oude trauma's en pijnen. Ook goed bij emotionele overheersing, waarbij je gevoel is gekwetst en je je gevoel bent gaan wegdrukken. Ze brengt je weer in verbinding met je seksuele kracht en geeft je weer een gevoel van zelfwaardering en schoonheid. In combinatie met de Klaproos heeft deze bloesemremedies al veel goede resultaten gegeven bij problemen met de menstruatie en de overgang.

TROMPETKLIMMER - Trumpet Vine - Campsis radicans.

De Trompetklimmer heeft te maken met communicatie, vooral wanneer je je niet kunt uiten of wanneer er communicatieve problemen zijn. De Trompetklimmer breekt bij ruzies, op een zachte manier door de muren heen en geeft je de kracht om voor jezelf op te komen. Ze zorgt er ook voor dat je je gevoelens en diepe emoties op een zachte manier naar buiten kunt brengen, zonder dat je met jezelf in conflict komt. De Trompetklimmer laat je handelen vanuit je gevoel, vooral wanneer je alles vanuit het denken probeert te doen en zorgt ervoor dat je de juiste richting in je leven vindt. Ze verbindt je met je hart en laat je opkomen voor wat er werkelijk in je hart zit. Wanneer je als genezer of met counselen werkt is dit een goede remedie om de kracht van het woord in je zelf te versterken. De Trompetklimmer heeft goede resultaten gegeven bij stotteren.

VINGERHOEDSKRUID - Foxglove - Digitalis purpurea.

De Vingerhoedskruid helpt je met het loslaten van aangeleerde mentale structuren en patronen, die te maken hebben met hoe je denkt dat je je moet gedragen. Door deze aangeleerde mentale patronen kom je niet toe aan het luisteren naar je hart, waardoor het leven steeds meer verplichting en moeten wordt. Het Vingerhoedskruid helpt je met het loslaten van deze aangeleerde denkpatronen door de verwerking via je dromen. Ze brengt rust in je denken, waardoor je weer in staat bent om contact te maken met je hart. In het begin kan het zijn dat je, door het gebruik van de remedie, je hart gaat voelen, speciaal wanneer je weer vergeten bent om ernaar te luisteren. Het Vingerhoedskruid geeft, doordat het je laat luisteren naar je hart, acceptatie van je Hoger Zelf als de kern van je wezen en geeft je de acceptatie dat het de bron is van je hogere kwaliteit van Liefde. Ze geeft je ook meer speelsheid, vreugde en plezier in seksualiteit.

VOGELMELK - Star of Bethlehem - Ornithogalum umbellatum

De Vogelmelk brengt je in verbinding met wie je werkelijk bent. Ze opent je voor de kracht van het hogere zelf en versterkt je universele kracht. Hierdoor kun je de verstorende invloeden uit de omgeving makkelijk loslaten, vooral wanneer je niet meer kunt herstellen en je vast blijft zitten in pijn of ziekte. De Vogelmelk activeert je kracht om te herstellen, ook wanneer je uitgeput bent en opgebrand. Ze helpt je met het loslaten van oude emoties, zoals verdriet, dat is overgenomen van anderen en zuivert je van datgene wat bij je is gekomen, maar wat niet van jou is. De Vogelmelk laat je luisteren naar jezelf en zorgt ervoor, dat ondanks alles, je in verbinding blijft met je bron van liefde en je unieke kwaliteiten. Doordat deze verbinding met het hogere sterker wordt, kun je bij moeilijkheden sneller herstellen en blijf je beter in je eigen kracht. Ze brengt je bovendien in verbinding met een dieper niveau van liefde voor jezelf.

WILDE BERTRAM- Sneezewort - Achillea ptarmica.

De Wilde Bertram geeft je bescherming op de weg die je gaat en zorgt ervoor dat je je eigen zuivere normen en waarden kunt manifesteren. De Wilde Bertram laat je bovendien je eigen weg gaan en laat je je eigen keuzes maken, zonder dat je dit eerst aan een ander moet vragen. Ze laat je op eigen benen staan en brengt je eigen gedachten en visies naar buiten, zonder te moeten steunen op de ander. Ze geeft je zekerheid en vertrouwen in jezelf en laat je duidelijk zeggen waar het op staat, vooral in relaties. De Wilde Bertram laat je er bewust van worden wat goed en niet goed is met betrekking tot de hulp van anderen. Ze maakt je duidelijk dat je uiteindelijk zelf moet kiezen en je keuzes en vragen niet moet laten afhangen van de informatie die anderen geven. (Ook van b.v. gidsen.)

WIJNRUIT - Rue - Ruta graveolens.

De Wijnruit werkt op de spirituele bescherming en wel speciaal boven de kruin. Ze geeft je bescherming en laat het je bewust worden, dat iemand of iets je energie probeert af te tappen, je probeert geestelijk te beïnvloeden of je probeert verstoren. De remedie werkt op de horizontale lijnen, de aftappen, die vastzitten aan de "schoorsteen", de verbindingslijn van de kruin naar het hoger zelf. Wijnruit geeft inzicht in oude diep verborgen angsten en helpt met de verwerking ervan. Deze angsten kun je herkennen wanneer je terugkijkt naar de kindertijd. Wijnruit geeft je de kracht om meer vanuit je gevoel te handelen. Wanneer je precies bent, maakt deze remedie je gemakkelijker, daardoor worden ook oude fysieke problemen, die door de eveneens precieze structuur van het lichaam worden vastgehouden, losgelaten.

WINTERGROEN (rondbladig) -Pyrola rotundifolia.

Deze remedie is door Inske en Bram Zaalberg gemaakt in Noord Zweden, in een moerasgebied met een hoge luchtvochtigheid en zuivere zuurstof. De naam Rondbladig Wintergroen heeft de plant te danken aan haar ronde bladeren en omdat ze minstens één winter groene bladeren houdt. Ze groeit in groepjes, de bloemen bevatten geen nectar en worden niet door insecten bezocht. De zelfbestuiving is normaal en volwassen planten hebben een symbiose met een schimmel voor de toevoer van stikstof, (arbutïode mycorriza). De jonge plantjes hebben geen bladgroen en kunnen zich alleen met humus voeden. De bloesem remedie helpt je met het opnemen van je voeding vanuit de aarde en laat je vooruit gaan, waarbij ze zorgt dat je alles loslaat wat niet bij je hoort. De Wintergroen zorgt voor het vertrouwen in jezelf en laat je bewust worden dat je veel meer kwaliteiten in jezelf hebt zitten, als dat je naar buiten brengt. Ze zet je in je eigen kracht en hierdoor kunnen oude niet verwerkte emoties losgelaten worden naar de aarde. Ook kunnen andere mensen met dezelfde problemen dit herkennen en beginnen met deze los te laten.

Hierdoor laat ze je een geneesspiegel voor de ander zijn. Je kunt de ander helpen, omdat de Wintergroen je in je eigen kracht laat staan,los van de omgeving en met het hart op de juiste plaats. Ze laat je verder gaan, helpt je met uitbreiden en geeft je het geloof in jezelf,zodat je de kwaliteiten, die je diep in je binnenste hebt verborgen naar buiten kunt brengen.

YELLOW STAR TULIP- Calochortus monophyllus.

De Yellow Star Tulip laat je luisteren naar je gevoel, je innerlijke, vrouwelijke energie. Ze versterkt de Godin van vrouwelijke kracht in jezelf en laat je je weg vinden door het luisteren naar je innerlijke stem. Wanneer je gevoelig bent en niet weet wat je met je gevoel moet doen. Wanneer je je gevoel niet gebruikt en het probeert te verbergen. Ze helpt je om bewust te worden van je gevoel en zorgt dat je je gevoel gaat gebruiken. Watje hart aangeeft gemakkelijk kunnen aanpakkrn. Beginnen aan gevoelens, die al langer in het innerlijk waargenomen worden, maar die je nog steeds diep binnenin laat zitten. De Yellow Star Tulip brengt alle losse emoties en gevoelens bij elkaar en maakt er een geheel van, waardoor duidelijkheid in jezelf ontstaat. Het is een goede remedie voor de therapeut waarbij ze verfijnt en inzicht geeft in de ander, zodat je ook open kunt staan voor de diepere problemen van de ander.

ZEVENBLAD - Ground Elder - Aegopodium podagraria.

Het Zevenblad is een goede remedie voor uitbreiding en groei. Ze laat je de ruimte innemen, die je voor jezelf nodig hebt, maar waarvoor je nooit bent opgekomen. Ze helpt je ook wanneer je alleen maar bezig bent met groei en uitbreiding en wanneer je vergeet om voor je omgeving open te staan en ernaar te luisteren. Het Zevenblad geeft je een verbinding met het hogere en helpt je om je hogere idealen op de aarde te manifesteren. Een dieper bewustzijn ontwikkelen om de ontwikkeling van de aarde op een dieper niveau te kunnen integreren. Ze geeft je het inzicht dat je niet altijd met je omgeving hoeft te strijden. Wanneer alles wat op je afkomt, je teveel is, helpt ze met de verwerking ervan. Ze laat de beperkingen en emoties los, die ervoor zorgen dat je in een bepaald patroon vastzit. Ze leert je om de integratie en samenwerking met de omgeving vanuit het hart te maken, vanuit een zuivere keus vanuit het hoger zelf.

ZONNEBLOEM (Aardpeer) - Sunflower - Helianthus tuberosus.

Ze versterkt de zonnevlecht en helpt je om je eigen kracht, de verbinding met het licht of je zon als kern van je leven te vinden. Ze helpt je bij de manifestatie van je dromen. Ze geeft je kracht, vitaliteit en energie. De Zonnebloem laat je, met plezier, dat doen watje altijd al wilde doen en laat je opkomen voor jezelf. Je niet door anderen laten beperken of aan de kant laten zetten. Ze geeft je daadkracht en laat je ondernemen. Deze meerjarige Zonnebloem werkt op het mannelijke principe van de vader en de moeder en het mannelijke in zowel de man als de vrouw. De remedie laat je opkomen voor jezelf, herstelt de verbinding met de vader en helpt je om oude vader problemen op te ruimen.

ZUIVERING - Bescherming - Klaproos - Komkommerkruid - Reuzenbalsemien –Reuzen- Stropharia - Vogelmelk.

Deze combinatie was oorspronkelijk bedoeld als middel tegen hoofdpijn, maar door verschillende ervaringen en verslagen van therapeuten werd het steeds duidelijker, dat deze remedie veel dieper werkt als alleen maar reinigen. Ze zuivert je ziel en je lichaam en helpt om je te aarden. Ze zorgt ervoor dat je beter in je lichaam komt te zitten en laat je terugkeren naar de oorspronkelijke zuiverheid van je ziel, naar dat wat je in oorsprong bent. Ze helpt je bovendien met het opruimen van overbodige emoties en versterkt het vertrouwen in jezelf.

DE NIEUWETIJDS REMEDIES

↑Terug naar index↑

 

De veranderingen in het bewustzijn gaan door de invloed van de nieuwe tijd vaak zo snel, dat de meeste mensen dit niet als prettig ervaren. Enkele gevolgen hiervan zijn onder andere een verstoring van het evenwicht, vermoeidheden, confrontaties en het algemene gevoel dat je niet lekker in je lichaam zit. Om het evenwicht weer te herstellen kun je een aantal nieuwetijds remedies gebruiken, dit zijn nieuwe remedies, die nog steeds in ontwikkeling zijn. De eerste remedie die gemaakt is van een serie van 7 is de Peer remedie, de tweede remedie is de Cel-energie, de derde remedie is de Aarde-bescherming, de vierde de Bolderik en de vijfde remedie is de Aarde-creatie. De eerste drie remedies zijn voor de stabilisatie van het bewustzijn tijdens de veranderingen en de Bolderik en de Aarde-creatie zijn remedies om in je kracht te gaan staan. De Peer laat, door het vertrouwen in jezelf, je beter zien hoe de personen en het geheel in werkelijkheid zijn, ze stabiliseert het hart en geeft innerlijke zekerheid en vertrouwen. De Cel-energie is de bypass voor de geest. Je hoeft niet meer al het oude op te ruimen, maar je kunt direct gaan handelen vanuit je oorspronke-lijke bron. De Aarde-bescherming versterkt de groene bescherming en groene energie van de aarde, waarbij alles wat iemand je probeert aan te doen wordt teruggekaatst en je wordt opgenomen in de bescherm-ende energie van de aarde. De Bolderik laat je de zoektocht naar je kern maken, waarbij je voorbij kunt gaan aan alle verstorende invloeden. Ze laat je recht door zee gaan, ze maakt helder en laat je je weg gaan vanuit het hart. Wanneer je de kwaliteiten van deze vier bij elkaar optelt kom je bij de nieuwe remedie Aarde-creatie. Deze remedie is gemaakt van een krachtplaats in Noord Zweden d.d. 8 - 10 augustus 2008.

DE NIEUWE TIJD
De werking van bloesem remedies begint op energetisch gebied. Ze beginnen bij het gebruik met hun inwerking op het emotionele, het mentale of spirituele. De reden om met bloesem remedies te beginnen komt echter voort uit een fysieke klacht. Je lichaam heeft bepaalde problemen en daar wil je vanaf. In veel situaties krijg je echter te horen dat je er maar mee moet leren leven, het reguliere circuit weet met veel klachten geen raad, waardoor iemand uitbehandeld is. Deze groep mensen gaat verder met zoeken op het alternatieve gebied. De gevoeligheid van een grote groep mensen wordt steeds groter, waardoor er klachten ontstaan die vroeger nooit waargenomen werden. Er zijn een aantal natuurwetten, die in alles en in iedereen werkzaam zijn. Zo wil de natuur alleen maar evenwicht maken, het positieve en het negatieve bij elkaar brengen en de eenheid tot uitdrukking laten komen. Water stroomt naar beneden, de druk probeert gelijk te worden, elektriciteit beweegt zich van veel naar weinig. Ook de mens heeft dit natuurlijke patroon, waarbij het lichaam het voertuig is van de geest. De twee samen zijn de uitdrukking van de eenheid. Wanneer je de relatie van deze twee erkent, kun je veel meer onbekende problemen oplossen, dan wanneer je het fysieke alleen maar ziet als een totaalbeeld van losse componenten. Zo als de achterkant van het blaadje verbonden is met de voorkant, zo is ook de mens onlosmakelijk met deze polariteit verbonden. Door b.v. meer drukte, vervuiling en straling, kun je jezelf niet altijd tot uitdrukking brengen, kun je jezelf niet manifesteren en word je als het ware uit je lichaam geduwd. Je kunt daarbij het lichaam versterken, door het gebruik van Dr. Schüssler celzouten, maar het blijft belangrijk om ook de kracht van de geest sterker te maken. De problemen zijn er om het tegendeel te versterken en om bewust te worden. In de tegenwoordige situaties zie je een vermeerdering van de straling in verschillende vormen, zowel de gsm telefoons, de radioactiviteit, de elektrische vervuiling en de genetische verstoringen van natuurlijke energieën. Hierbij gaat de genetica uit van een onvolmaakt beeld, dat verbeterd moet worden. De natuur is een afspiegeling van het hogere, het goddelijke en wij zijn hier ook een uitdrukking van. Degenen die zich met de genetica bezig houden hebben een beperkte spiegel, want ze zien dit goddelijke niet in zichzelf en de natuur. Alles bestaat uit elektrische velden, ook de mens bestaat uit elektrische deeltjes, iedere gedachte is een elektrisch beeld, wat door het lichaam tot uitdrukking wordt gebracht. Een plant, een boom, een mens is niet een uitdrukking van losse onderdelen, maar bestaat uit een levende energie. Deze levende energie is een trilling die een bepaalde hoogte heeft en verschillende frequenties bezit. In andere woorden kun je zeggen dat een plant, een boom, een dier, een mens een lied is en dat het de kunst is om dit lied zo zuiver mogelijk tot uitdrukking te brengen. De heling en genezing zal niet meer mogelijk zijn vanuit het fysieke lichaam, maar juist de trilling van de bloesem remedies zullen van steeds groter belang worden, omdat ze de natuurlijke harmonie weer herstellen.

DE PEER - Pyrus communis hybride.

De Peer remedie is gemaakt op een geheel nieuwe manier, zonder de bloemen te plukken. Toen de peren bloesems op het punt van opengaan stonden is er aan de tak van de perenboom een glazen bol met water gehangen. De knoppen van de bloesems van de peer raakten het water en zijn gedurende een periode van zeven dagen en zeven nachten in de glazen bol gebleven. De bloesem is in de bol open gegaan en is in de bol gebleven totdat de bloei van de boom voorbij de top was en de Engel van de perenboom geheel in de boom was gemanifesteerd.

We kennen de peer als voeding, sappig fruit, dat de geleiding en de stroming bevordert. De peer bloesem remedie geeft evenwicht en laat je bij jezelf blijven, gedragen door een sterke basis. Ze versterkt de innerlijke kracht en zekerheid, vooral ook omdat ze bij de plantenfamilie van de rozen hoort. De peer heeft een breed en stabiel draagvlak, wat duidelijk aan de vorm is te zien en versterkt daardoor ook de innerlijke zekerheid. Ze geeft vertrouwen in je innerlijk, waardoor je dat waar je teveel op bent gaan vertrouwen in de buitenwereld kunt loslaten. De peer geeft bovendien het inzicht dat wat je dacht hoe personen en situaties zijn, dit niet altijd ook werkelijk zo is. Ze laat, door het vertrouwen in jezelf, je beter zien hoe de personen en het geheel in werkelijkheid zijn. Je kunt de peer ook goed gebruiken tijdens de zwangerschap, vooral in het begin, wanneer je uit evenwicht raakt door alle veranderingen in het lichaam. De Peer geeft je tevens de verbinding met de aarde, wanneer de frequentie van het universum omhoog gaat. Hierdoor blijft het evenwicht behouden tussen onder en boven, de materie en de spiritualiteit, Aarde en Hemel. Ze zorgt ervoor doordat je bij jezelf blijft, in evenwicht en met vertrouwen, dat je je vanuit een stevige basis verder kunt gaan ontwikkelen.

De Peer voedt je en versterkt de liefde voor jezelf, waardoor je op een evenwichtige manier in het leven kunt blijven staan. Ze opent je voor het nieuwe, laat je ontluiken en geeft je inzicht hoe je jezelf kunt neerzetten. Wanneer je het evenwicht bent kwijtgeraakt, helpt de Peer je met het vinden van een nieuw vast centrum, van waaruit je je handelingen gaat zetten, voorbij de onzekerheid en voorbij de beperking. Ze laat je een nieuw, onbekend gedeelte van je ziel integreren, waarbij op alle niveaus van je bewustzijn het evenwicht wordt hersteld, zowel op fysiek, emotioneel, mentaal als spiritueel niveau.

Van een aantal therapeuten kregen we de volgende informatie over de bloesem remedie van de Peer: de cliënten gingen de balans opmaken van hun leven en gingen op zoek naar een evenwicht in hun werk en leven. Ze probeerden meer te genieten en niet altijd maar te rennen voor de ander. Ze werden levendiger in het leven van alle dag en ze genoten meer van het eenvoudige en alledaagse in het leven.

 

CEL-ENERGIE

De Cel-energie is een energetische remedie voor het krachtiger maken en het in evenwicht brengen van de cellen. Deze remedie brengt de cellen weer in verbinding met de oorspronkelijke structuur. Deze oorspronkelijke structuur bestaat uit een bron, de nul energie. Dit is het oorspronkelijke startpunt, de bron waar alles uit voortkomt. De mens creëert vanuit deze bron en schept er het universum mee. De mens geeft echter aan deze energie zijn eigen resonantie mee, zowel spiritueel, mentaal, emotioneel als op fysiek gebied. Wanneer je voorbij deze persoonlijke resonantie gaat, kom je bij de bron, een oneindige cel, die zich weerspiegelt in de cel van alles wat leeft. Door alle persoonlijke invloeden van de mens raken de cellen hun oorspronkelijke structuur kwijt en vanuit deze verstoring van de structuur ontstaat ook de verstoring in het bewustzijn van de mens. De Cel-energie remedie brengt iemand terug naar de oorspronkelijke trilling van de nul cel en brengt de innerlijke cel van de mens/dier weer in overeen stemming met de oorspronkelijke taak op aarde. De Cel-energie is de bypass voor de geest. Je hoeft niet meer al het oude op te ruimen, maar je kunt direct gaan handelen vanuit je oorspronkelijke bron. Het opruimen van oude emoties is belangrijk, maar tevens oneindig. Iedere keer wanneer je weer een bewustzijnsprobleem in evenwicht hebt gebracht krijg je een nieuw verschil en vanuit dit nieuwe verschil krijg je weer een volgend thema om op te ruimen. Enkele ervaringen: gaan doen wat bij je past, scant als het ware de cellen en helpt met het oplossen van blokkeringen, brengt je in je kracht en laat je op eigen benen staan. Voorbij alles, terug naar je bron en van daaruit jezelf weer opladen en je weg gaan vinden.

 

AARDE BESCHERMING

Deze remedie bestaat onder andere uit Rookkwarts, Himalya bergkristal, Smaragd, Toermalijn, Labrado-riet, Malachiet, Granaat en de bloesem remedie Hartgespan. De Aarde Bescherming helpt om te beschermen tegen de fysieke, emotionele, mentale en spirituele aanvallen op de energie van een persoon. Vooral het soort aftap dat bestaat uit "lage" aardse energie. De bloesem remedie Bescherming werkt vanuit de spirituele en hogere bewust-zijnsaanvallen, het gebied van de kruin en hoger, maar de remedie Aarde Bescherming versterkt de groene bescherming en groene energie van de aarde, waarbij alles wat iemand je probeert aan te doen wordt teruggekaatst en je wordt opgenomen in de beschermende energie van de aarde.

 

BOLDERIK - Agrostemma githago

Ze maakt helder en laat je je weg gaan vanuit het hart. Geeft verwerking van onbekende chaotische emoties. Ze laat je de zoektocht naar je kern maken, waarbij je voorbij kunt gaan aan alle verstorende invloeden. Laat je recht door zee gaan en opent je voor het inzicht, dat wil je je verder ontwikkelen de verhoging van het bewustzijn nood-zakelijk is. Geen groei zonder bewustwording. Helpt met het loslaten van wraakgevoelens en opent je voor het hogere bewustzijn van vergeving en liefde. Er is een zekerheid en dat is dat je een kind van God (universum) bent, al het andere is bijzaak. Ze brengt je in een staat van zijn, voorbij alle problemen. Wanneer je het vertrouwen hebt verloren in het leven, in de wereld, in de mensheid brengt de Bolderik je weer terug naar een staat van zuiverheid.

 

DE AARDE-CREATIE

Wanneer je de kwaliteiten van deze vier bij elkaar optelt kom je bij de nieuwe remedie Aarde-creatie. Deze remedie is gemaakt van een krachtplaats in Noord Zweden. In het midden van een weiland is een steen heuvel, waar uit de vlammen van de energie van de aarde omhoog komen.

Wanneer je de kwaliteiten van deze vier bij elkaar optelt kom je bij de nieuwe remedie Aarde-creatie. Deze remedie is gemaakt van een krachtplaats in Noord Zweden. In het midden van een weiland is een steen heuvel, waar uit de vlammen van de energie van de aarde omhoog komen. In deze vlammen is de groene Aartsengel zichtbaar en deze Aartsengel verbind je met de sterren en het universum en brengt de sterrenkinderen naar de aarde. Deze Aartsengel brengt alles wat nog achtergebleven is in de ziel en de geest en wat niet heeft kunnen incarneren, naar de aarde. De Aartsengel geeft de rust en het vertrouwen om er te zijn, zonder strijd, om in je kracht te staan zonder pijn en om je diepe wortels te geven om je incarnatie op aarde te voltooien. Ze brengt je in verbinding met je natuurlijke ritmes en verbindt deze met de sterren en de aarde. Ze bezit de kwaliteit van integratie van de sterren en het universum, de genezing van het hart van de aarde, het hart van het universum en het hart van de mens. Ze brengt de mens naar een nieuw niveau van begrip, waarbij het de verandering geeft om de deuren van je hart te openen voor de sterren, de aarde en het universum. Een cyclus van genezing van het menselijke ras dat begint in een werkelijke uitdrukking van liefde, de opening van het hart en het zoeken naar werkelijke genezing in jezelf. Belangrijk in dit proces is, dat je het niet bij de ander of in de groep zoekt, maar je eigen weg probeert te vinden, ondanks alle tegen werking. Van veel zoekers zijn als het ware eeuwenlang koppen afgehakt, je steekt je hoofd boven het maaiveld uit en je wordt terug gezet op je plaats en tegengewerkt. Door het gebruik van de Aarde-creatie verbind je je met deze portal, deze krachtplaats en ga je vanuit je eigen bescheiden weg (er is geen ander) je verbinden met het geheel. Deze weg gaat nu gesteund worden door je hogere helende kracht en het zet je op de weg om de genezing van alle niveaus in jezelf te vinden. De Aarde-creatie helpt je met het loslaten van wat niet belangrijk is voor de vervulling van de unieke rol van de mens in het universum en laat je afdalen naar de aarde naar een niveau van totaliteit, om van daaruit weer terug te keren naar een niveau van de engelen, te genezen na een lange zoektocht naar de originele bron. Enkele ervaringen: Ik voel mijn eerste chakra meer in aanwezigheid komen en voelt alsof het voeding krijgt, het "loopt vol". Niets ontbreekt mij. Er ontstaat een diepe verbinding met de aarde, door die verbinding met de aarde kan het kruin chakra verder opengaan en voel ik contact met "de bron", licht liefde, vreugde alles gaat stromen. Ik voel de heiligheid, schoonheid en zuiverheid in mijn hart. Het stimuleert het eerste chakra dus het stimuleert daadkracht, ik word er erg actief en gedreven van om dingen neer te zetten. Scheppend, hemel op aarde creëren (Gods rijk). Het plan komt van de grond, wordt werkelijkheid. Precies wat ik nodig had op dit moment. (Mevr. C.V.)
Ik heb het gevoel alsof ik veel meer compleet begin te worden. Alsof er ontbrekende stukken van mezelf teruggeplaatst worden. Minder behoefte ook aan het delen van dingen die in mij spelen c.q. het zoeken van bevestiging bij anderen. (Mevr. M.K.)

 

WINTERGROEN (rondbladig) - Pyrola rotundifolia.

Deze remedie is door Inske Zaalberg gemaakt in Noord Zweden, in een moerasgebied met een hoge luchtvochtigheid en zuivere zuurstof. De naam Rondbladig Wintergroen heeft de plant te danken aan haar ronde bladeren en omdat ze minstens één winter groene bladeren houdt. Ze groeit in groepjes, de bloemen bevatten geen nectar en worden niet door insecten bezocht. De zelfbestui-ving is normaal en volwassen planten hebben een symbiose met een schimmel voor de toevoer van stikstof. (arbutïode mycorriza). De jonge plantjes hebben geen bladgroen en kunnen zich alleen met humus voeden. De bloesem remedie helpt je met het opnemen van je voeding vanuit de aarde en laat je vooruit gaan, waarbij ze zorgt dat je alles loslaat wat niet bij je hoort. De Wintergroen zorgt voor het vertrouwen in jezelf en laat je bewust worden dat je veel meer kwaliteiten in jezelf hebt zitten, als dat je naar buiten brengt. Ze zet je in je eigen kracht en hierdoor kunnen oude niet verwerkte emoties losgelaten worden naar de aarde. Ook kunnen andere mensen met dezelfde problemen dit herkennen en beginnen met deze los te laten.

Hierdoor laat ze je een geneesspiegel voor de ander zijn. Je kunt de ander helpen, omdat de Wintergroen je in je eigen kracht laat staan, los van de omgeving en met het hart op de juiste plaats. Ze laat je verder gaan, helpt je met uitbreiden en geeft je het geloof in jezelf, zodat je de kwaliteiten, die je diep in je binnenste hebt verborgen naar buiten kunt brengen.

 

 

ENGEL- EN LEMURISCHE POORT - met het Rode Bosvogeltje - Cephalanthera Rubra.

Tijdens het maken van het "gewone" Rode Bosvogeltje kwamen wij op een bijzondere plaats. De plaats was beschermd en er was toestemming nodig om "binnen" te komen. Tijdens de afstemming verscheen er een energetische wachter, die te maken had met het misbruik van energie en de natuur. Dit was een wachter voor een Lemurische poort, na het vragen kregen we toestemming om deze energie te gebruiken. De wachter ging opzij en een straal van warm, zonnegeel licht onder een hoek van 120 graden vanuit het Noorden scheen de schaal in. Daarna opende zich een deur recht boven de schaal, een Engel liet zich zien en een licht van onbeschrijfelijke zachtheid en liefde stroomde de schaal in.

Deze remedie gaat naar de oorsprong van wie je bent, voorbij de beperkende codes die je vasthouden in de oude structuren. Verandering en transformatie door de opening naar de bron van Hogere kennis. Wanneer je het gevoel hebt dat je niet verder komt en in cirkels blijft rondlopen. Wanneer je de volgende stap niet kunt maken opent deze remedie de verbinding met de Engelenwereld en zorgt dat je de verbinding kunt maken met de wijsheid en kennis van Lemurië. (De tijd van eenheid, voor Atlantis en voor de splitsing van het bewustzijn.) Deze remedie transformeert tevens het oude verdriet dat de stap naar het nieuwe tegenhoudt en geeft daarna rust en vrede. Ze versterkt je verbinding met je Engel/begeleider/gids/hoger zelf en laat je duidelijk je weg volgen. Hierdoor kun je gemakkelijker bij jezelf blijven, voorbij de beperkingen vanuit oude tijden en/of zeer oude emoties. Weten dat je hier op aarde bent om het Licht en de Liefde tot uitdrukking te brengen en naar een hoger plan te tillen. Jij bent de vertegenwoordiger van dit Licht op aarde.
Let op dat je wel wat aardende remedies zoals b.v. de Terra gebruikt in verband met de sterk omhoog trekkende energie van deze remedie.

AARDE VORTEX MET WITTE ENGEL.

Deze remedie is gemaakt van een energieplaats met de infusie van een zwarte toermalijn, een Lemurische bergkristal en een superseven mineraal. De energieplaats is een vortex, die de aarde in gaat en een diepe verbinding maakt met een kern van licht. Uit dit licht is de witte engel met een gouden bol in haar handen ontstaan.

De Aarde Vortex met Witte Engel helpt je met het maken van een diepe verbinding met de aarde en zorgt ervoor dat de emoties uit oude levens, die niet goed verwerkt zijn en die nog steeds problemen in het huidige leven geven, worden verwerkt. Door deze diepe verbinding met de aarde, kunnen ook de hogere kwaliteiten van de ziel tot een betere manifestatie komen.

De remedie versterkt de verbinding met Lemurië, het hart en Atlantis, het denken en verbindt met Akasha, de gouden stad van kennis. Door de versterking van deze verbindingen ontstaat de kracht om jezelf neer te zetten en kan er een verandering plaatsvinden. Ze laat je opkomen voor jezelf en geeft je de kracht om de oudste problemen, die nog steeds op ziel niveau aanwezig zijn, op te ruimen.

Wanneer een manifestatie van de ziel niet afgemaakt kan worden, dan blijven deze problemen achter in het bewustzijn en gaan een eigen leven leiden. Dit kan eeuwen in het bewustzijn blijven ronddwalen en wordt uiteindelijk gemanifesteerd door een crisis. (Bijvoorbeeld: een psychose, scheiding, conflict of ernstige ziekte.)

Deze crisis vindt meestal plaats aan het einde van een periode van transformaties, waarbij het probleem dwingt om nu een wezenlijke verandering te maken, er is geen kans meer op uitstel. De remedie geeft bovendien het inzicht dat je niet hoeft te strijden tegen het slechte, maar los moet laten en dat dit het moment is om in je kracht te gaan staan.

De aartsengel Lucifer brengt het licht naar de mensheid en het inzicht dat het goede niet zonder het kwade kan bestaan en alles uit een universele bron ontstaat. De remedie is op 24 december gemaakt, het moment van de geboorte van de zon en ieder jaar weer de geboorte van je innerlijke kracht.

Ik vernieuw, verander en manifesteer het diepste van mijn ziel, ik laat oude niet geïntegreerde en niet gemanifesteerde emoties los en geef vorm aan mijn nieuwe richting. 

KINDER VORTEX

Een bijzonder krachtige remedie voor zowel kinderen als volwassenen. Voor het opruimen van alle trauma uit de kindertijd.

Integreert de kwaliteiten, die de ontplooiing van de (kinder) ziel in de weg staan. Vernieuwt de herinneringen tot op celniveau en zorgt voor de verbinding met de oorspronkelijke kwaliteiten van de ziel, voordat deze op aarde incarneerde. Integreert de nieuw geleerde kennis met  oude kennis vanuit het universum.

 

 

Kunnen leven zonder beperking van het aardse bestaan en je verbonden voelen met het universele Licht. Ze laat je zijn wie je bent, voorbij alle beperkingen. Je bent wie je zijn mag. Opent je hart  voor de ontwikkeling van liefde en zorgt dat je al je universele kwaliteiten kunt neerzetten vanuit Licht en Liefde en met een wakker bewustzijn in het hier en nu. Geeft het sterrenkind zowel veiligheid, als bescherming uit de engelwereld en verbindt het sterrenkind met zijn/haar oorspronkelijke kracht. Een remedie, die het stralende witte licht laat indalen en zorgt dat de (sterren) kinderen met een open hart hier op aarde kunnen zijn.

Gemaakt van een vortex met een engel met een gouden bol er omheen, met de edelstenen:

fluoriet, celestiet, rhodoliet, aquamarijn, morganiet, haliet, versteend hout en 2 amethist vleugels.

De Kinder Vortex laat je zijn en brengt zowel het kind als het innerlijk kind de rust van een veertje in de wind.

De kinder vortex helpt met het opruimen van alle trauma, pijn en verdriet uit de kindertijd. Dit kan een trauma zijn van al het slaag dat je gehad hebt. Maar het kan ook zijn dat je niet mocht spelen en alleen maar moest werken en je het gevoel had dat je gevangen zat in de verplichtingen. Het spelen en plezier kan daardoor zijn verdwenen en het hart wordt daardoor een verzamelplaats van pijn. Iedere keer wanneer je iets leuks wilt doen, komt het gevoel van de oude verplichtingen en de oude pijn weer terug en houdt je tegen om aan de leuke dingen in je leven te beginnen.

Fluoriet geeft bescherming en zelfvertrouwen, opent de deur naar het onbewuste en helpt met het loslaten van vastzittende beperkingen en gewoonten. Ze verwijdert negativiteit en helpt met het begrijpen van de emoties.

Celestiet brengt je in verbinding met het rijk van de engelen, brengt een diepe vrede en zorgt voor de spirituele ontwikkeling. Helpt met het oplossen van conflicten en geeft vertrouwen in de oneindige wijsheid van het goddelijke.

Aquamarijn kalmeert en beschermt en helpt met het loslaten van de gedachten van anderen en de verantwoordelijkheid. Geeft inzicht in emoties en oude problemen door de juiste interpretatie van het gevoel.

Haliet zuivert de ziel en lost oude patronen, negatieve gedachten en vastzittende emoties op. Ze geeft tevredenheid en helpt met het loslaten van gevoelens, die te maken hebben met verlating en afwijzing.

Morganiet bezit een sterke hartenergie en bestaat uit zuivere goddelijke liefde. Ze verbindt je met de hogere lichttrillingen en de engelenrijken. Om te kunnen loslaten en transformeren, de steen van verandering, kracht en hoop en het vrouwelijke.

Rhodoliet geeft energie, herstelt en reinigt de chakra’s. Voor sereniteit en hartstocht en een belangrijke steen bij een crisis, omdat ze moed geeft.

De amethist en het versteend hout stonden buiten de schaal en waren de verbinding met de vortex en de omgeving.

De amethist is een bijzonder krachtige, spirituele steen die de geestelijke capaciteiten versterkt, wijsheid brengt en kalmerend werkt. Ze brengt hoog en laag in evenwicht, verdrijft woede, verdriet, angst en zorgen en helpt met de verwerking van verlies. Voor spirituele wijsheid en de liefde voor het goddelijke.

Het versteend hout is belangrijk voor de aarding en is vooral een belangrijk mineraal voor gevoelige en nieuwetijdskinderen.

Enkele ervaringen met de Kinder Vortex:

Ik wil je laten weten wat voor een bijzonder effect de Kinder Vortex op mijn zoon heeft gehad.

Hij heeft de remedie gedurende 4 weken ingenomen. Al vrij snel werd hij rustiger en meer aanspreekbaar. Hij gaf niet altijd meer de ander de schuld, maar luisterde ook naar de kritiek van de ander. Anders gezegd: hij voelt zich minder aangevallen. Hij spreekt zich veel meer uit, ook zijn pijn. Hij dacht vroeger, dat hij minder was dan anderen en hij had toen het gevoel dat hij het nooit goed deed. Hij uit dit nu!! Prachtig, want dan kan het helen. Zijn schoolprestaties zijn veel beter, alsook het gedrag in de klas. Hij praat en hij deelt nu wat hij meemaakt. Hij had al veel humor, maar nu nog meer. We hebben een heel ander kind in huis! Hij is natuurlijk geen heilige, maar er is zoveel meer en beter contact met hem te krijgen!

Hij is zichzelf... en ik zie nu vooral wie hij is. Een prachtmens dat zijn ding hier op aarde komt doen. S.v. R.

1e dag: Na het innemen van de Kinder Vortex voelde ik me lichter worden van binnen, het voelde als een stralend licht wat versterkt werd. Het voelde als een diepgaande ondersteuning. Ook zag ik lichte kleuren om me heen verschijnen.

2e dag: Opnieuw voelde ik het licht dat in me versterkt werd en de ondersteuning die ik kreeg. Ik werd me bewuster van wie ik altijd al was en altijd zal blijven, een met het geheel.

3e dag: Na het innemen van de Aarde vortex met witte engel, nam ik de Kinder Vortex in en direct voelde ik, dat alles lichter werd, lasten vielen van mij af en er kwam meer ruimte in mijzelf. De remedie voelde
als een ondersteuning voor bij de Aarde vortex met witte engel.

4e dag: Ik voelde me meer compleet, alsof er een ster van stralend wit licht in mij was gedaald. Dit gevoel is tot op heden gebleven.

Ik heb de remedie ervaren als een geheel van de aarde en kosmos samen. Tki.J.

ENGELPOORT

Op 21-12-2012 is er een nieuwe remedie gemaakt, die de naam Engelpoort heeft gekregen. Er zijn natuurlijk al veel verhalen over deze datum, maar het meest fascinerende is wel, dat er veel voorspellingen tot deze datum zijn gemaakt en daarna niet meer. Is dit niet een mooi geschenk, eerst moeten we nog voldoen aan al de oude patronen en nu kunnen we gaan creëren vanuit vrijheid, los van alle beperkende voorspellingen en verbonden met het oorspronkelijke licht uit het universum.

De Engelpoort kondigde zich al vrij snel aan na het maken van de Kinder Vortex. Er ontstonden nieuwe bewegingen, kleuren en draaiingen op een plaats in de tuin. Al snel werd duidelijk dat dit een nieuwe krachtplaats was die met de verandering van het bewustzijn te maken heeft. Een opening waardoor het oude losgelaten kan worden en het nieuwe licht kan integreren.

De Engelpoort helpt je met de integratie van het nieuwe licht en de oude patronen van jezelf, je familie en de aarde, vooral de patronen die je tegenhielden in je manifestatie in dit leven. Dit patroon kun je doortrekken naar de jonge ziel, die ook niet tot volle bloei kon komen. Ze geeft inzicht in diepe oude, nog niet losgelaten pijn en beperkingen. Deze kunnen in dit leven zijn ontstaan, maar het kunnen ook oude patronen van de familie zijn en diepe beperkende patronen uit oude levens. De remedie helpt je met het bewust worden en het loslaten van het oude en het integreren van het nieuwe licht, zodat je naar een volgend proces van bewustwording kunt gaan. Dit is als een soort geboortekanaal van de nieuwe tijd. Het nieuwe in kunnen gaan met de bescherming van het licht en de liefde van het universum, veiligheid en stabiliteit integreren in het lichaam/de aarde, waardoor een volgende stap naar een dieper niveau van genezing van het lichaam/de aarde kan plaatsvinden. Ze zorgt voor een verbinding met je oorspronkelijke engelkracht om het licht in de aarde te kunnen brengen en ze geeft je tevens bescherming wanneer je de zielen die nog diep in de donkerte van de aarde zitten opgesloten helpt bevrijden.

Deze remedie zal ook veiligheid kunnen geven aan hooggevoelige personen/ kinderen, omdat ze minder in de gedragsproblematiek hoeven te vluchten om zichzelf te kunnen handhaven, doordat de remedie een anker in de aarde geeft, dat resoneert met hun hoge trilling.

Na verschillende afstemmingen werd het ook duidelijk dat deze remedie een bijzondere beschermende kwaliteit heeft en daardoor de sleutel is voor de volgende remedie die gemaakt gaat worden in Alaska. Deze remedie heeft te maken met de integratie van het licht en de duisternis.

Via de Kinder Vortex krijg je de kans om ongeschonden met je talenten door de individuele/familie patronen heen te breken en hier op aarde thuis te komen. De veiligheid van de Engelpoort zorgt ervoor dat je deze talenten ook daadwerkelijk neer durft te gaan zetten, waardoor je beter bij jezelf blijft en minder snel vatbaar bent voor de collectieve opinie, waardoor je vaak vast gezet wordt in een collectief veld (Jung’s collectieve onbewuste) en vervolgens de verbinding met jezelf kwijtraakt.

  

De gebruikte edelstenen in de Engelpoort zijn:

Morganiet, een heel belangrijk kristal voor deze tijd, die je helpt om door alle oude lagen van pijn, verdriet, kwetsingen en blokkades heen te gaan. Zacht, maar met een diepe doorgaande werking. Ze geeft inzicht en haalt de sluiers weg om de oude patronen te kunnen zien en transformeren. De Morganiet bezit een enorme hart kracht, Goddelijke Liefde en opent je hogere Hart energie, om deze te laten stromen.

Seleniet heeft een heel fijne trilling, maakt helder en opent het hogere kruinchakra, waardoor er een toegang ontstaat tot het engelenbewustzijn en je in staat bent om je lichtlichaam te verankeren in de aarde. Het geeft inzicht in oude en onbewuste gebeurtenissen en geeft bescherming en stabiliteit.

Kyaniet (Cyaniet) brengt de verbinding tot stand tussen het hart en de hogere niveaus, zodat de beslissingen die genomen moeten worden ook door het hart en de ziel worden ondersteund, zodat je de richting kunt kiezen die bij je past.

Apofylliet met Heulandiet, de Apofylliet versterkt een bewuste verbinding tussen het fysieke en spirituele. Het geeft evenwicht, stabiliteit en de erkenning van je ware zelf en laat je je eigen weg gaan. De Heulandiet helpt met het scheppen van een liefdevolle omgeving en versterkt de liefde voor jezelf en ook de verbinding met Lemurië en Atlantis.  

Herkimer diamant opent de kanalen voor spirituele groei en versterkt de stroming hiervan. Geeft inzicht in de blokkades in de spirituele groei en vorige levens. Versterkt de leiding vanuit hogere dimensies en maakt het doel van je ziel duidelijk.

Elestia(a)l kwarts verbind je met het licht uit de goddelijke werelden, zuivert en zet je in een hogere trilling, waarbij ze alles, op een zachte manier, in een stroomversnelling brengt. Genezing tot diep in je aardse kern. Het brengt inzicht en wijsheid en is verbonden met onder andere Sirius.

DIVINE ANGEL

De Divine Angel is gemaakt op 24 juni 2013 tijdens een magische reis in Alaska. Het was in 2005 dat deze remedie zich al aankondigde en verschillende nieuwe tijd remedies zoals de Engelpoort waren nodig om deze remedie te kunnen maken.

De Divine Angel geeft inzicht in niet opgeloste en vergeten patronen uit het verleden, brengt heelheid en versterkt je eigenwaarde en gronding. Trauma’s uit vorige levens worden in het nu gespiegeld en kunnen vanuit eigen kracht hersteld worden. Door deze opruiming en zuivering wordt de weg naar de Bron geheeld en kan je Hoger Zelf tot volledige uitdrukking komen. De remedie geeft verlichting op universeel niveau en versterkt de verbinding met de Engelenwereld. Een werkelijke en diepe manifestatie van de ziel kan plaatsvinden, doordat je beter verbonden bent met de spirituele wereld, hogere gidsen en je eigen intuïtie. Waar op de aarde nog duisternis heerst, is er in de andere wereld van het Licht, de onvoorwaardelijke liefde, het vertrouwen en de gerechtigheid. De Divine Angel laat ook via dromen oude emoties opruimen, geeft een acceptatie van wat is en versterkt de innerlijke vreugde, zonder aparte reden, in het hart.

Een remedie voor de bevrijding van de mens. Wanneer iemand nog gevangen is in pijn, stress, verdriet of andere onevenwichtigheden, zorgt deze remedie voor het loslaten van deze problemen door de versterking van het eigen licht.

Bewust of onbewust een verlengstuk zijn van het licht en dit licht overal waar je bent laten zien. Een lantaarndrager voor de nieuwe tijd. Het kunnen loslaten van de donkere nachten van de ziel tot in vele generaties.

Het licht van Lemurië als voortrekker voor de evolutie op aarde. De genezing van de mens door de bewuste verbinding met de 4e dimensie. Leven vanuit waarheid. Een genezer zijn voor de verloren volken, een genezer zijn voor de verloren vrouwen, een genezer zijn voor de verloren kinderen. De liefde vanuit het land van Lemurië als gereedschap voor de genezing van de pijn op aarde.

Er bewust van worden dat ziekte ook een deel is van een innerlijke strijd, een oorlog die nog niet gestreden is en nog steeds voortwoed. Het licht van Lemurië daalt af naar de diepste diepten van het bewustzijn om daar onbewuste con-flicten op te lossen. Niet omdat het moet, maar omdat een evolutie heeft plaatsgevonden in het bewustzijn van de mens en dat door het collectief geheugen het conflict wordt opgelost.

Het collectief geheugen van de mens als middel voor het oplossen van die zaken, die hun functie hebben verloren en nog steeds als onnodig ballast aanwezig is. Door middel van het collectief geheugen kunnen vele oude angsten worden losgelaten, omdat de remedie de trilling van het collectief geheugen verhoogd en door deze verhoging er geen noodzaak meer is om nog langer te lijden.

Verlossing vanuit de nieuwe dimensie. De genezing van de snelweg.

De gebruikte edelstenen in de Divine Angel zijn:

Brazilianiet zorgt ervoor dat je je kwaliteiten naar buiten brengt en laat je afstemmen op het hoogst.

Watermeloentoermalijn laat je hogere hart ontwaken en brengt je bewustzijn van het hoofd naar het hart. Geeft een natuurlijke vreugde en versterkt je liefde.

Groene toermalijn heelt het hart en maakt het sterk. Opent je voor Goddelijke liefde.

Blauwe toermalijn werkt op de verruiming van het bewustzijn en bevordert een volledige overgave aan de Goddelijke bron.

Aquamarijn ruimt oude patronen en blokkades uit het verleden op. Maakt de verbinding met het Goddelijke vrouwelijke; de bron van de levensenergie.

Bergkristal verhoogt het spiritueel bewustzijn en versterkt het kanaal voor het ontvangen van hoge frequenties uit de Engelenwereld.

De Lemurische Sterrenzaad Bergkristal dubbeleinder geeft toegang tot de wijsheid uit oude beschavingen. Versterkt de vrouwelijke energie en maakt verbinding met Sirius, de walvissen en de dolfijnen. Voor het doorbreken van voorouderlijke patronen die je beperken om volledig jezelf te kunnen zijn.

Apofylliet en Calciet activeert de verbinding met hogere gidsen en Engelen. Bevordert het contact met je hogere zelf en je ziel. Voor spiritueel inzicht bij fysieke onevenwichtigheid.

Groene Apofylliet versterkt zowel de verbinding met natuurwezens als de werking van de vortexen en poorten naar andere dimensies. Voor zuivering en bescherming van giftige omgevingen.

Hematiet is voor het oplossen van polariteiten en het in evenwicht brengen van tegengestelden. Voor de integratie van het schaduwzelf. Voor het brengen van de hoogste licht frequenties naar de aarde en in het lichaam.

Kunziet voor het openen van het hart en het ontvangen van Goddelijke liefde. Verwijdert de blokkeringen rond het hart en geeft een zeker weten dat er altijd van je gehouden zal worden.

Apatiet voor het oplossen van problemen uit het onderbewuste. Bij het werk aan anderen of vorige levens geeft de Apatiet inzicht in de karmische invloeden. Voor het creatief oplossen van problemen. Geeft een positieve kijk en maakt mentaal helder.

Lemurische Zaad Bergkristal voor het openen van het hart en het helen van je emotionele lichaam. De verbinding kunnen maken en kunnen genieten van het gevoel van de terugkeer naar het paradijs. Heel worden, het ware zelf vinden en de verbinding met de energie van de Godin, de grote moeder, het heilige vrouwelijke. Voor het loslaten van alle gevoelens van eenzaamheid. Voor de verbinding en ondersteuning van de hoogste Engelen. De verbinding van de kennis, de wijsheid en macht uit de oude wereld van Lemurië.

Channeling van de bloesemremedie Divine Angel door M. Rosenland. 

Wij willen jullie graag uitleggen waarom we deze bloesemremedie naar de aarde wilden brengen. Deze bloesem heeft vooral te maken met heldere waarneming. Het helder kunnen zien van alles wat er om ons heen afspeelt. De vertroebeling van de mensheid en de menselijke waarden is begonnen door vertroebelde waarneming. Men kon de signalen die wij u stuurden niet meer herkennen. Er is in de oudheid altijd een sterke verbinding geweest tussen de zielen in de hoogste sferen en de zielen op aarde. Wij hebben jullie nooit in de steek gelaten, maar toen de zielen op aarde niet meer in staat waren om onze signalen te herkennen ontstond het afdwalen, het afdwalen in het onbewuste, het verdwalen in pijn, in wreedheid, in angst. De angst was de voedingsbodem voor alles en de angst ontstond toen de zielen op aarde onze steun niet meer  konden ervaren, niet meer voelden wat de juiste keuze was.

Op de oude plekken aarde, waar de grond nog oud is, zijn nog zeer sterke aardse antennes, deze plekken worden door jullie krachtplekken genoemd. Dit zijn meestal plekken waar men energie ontving, maar vooral informatie. Wanneer men kan terugkeren naar de stilte in zichzelf activeert men de antennes die nu al eeuwen zwijgen. Die stilte in onszelf is met name vertroebelt door pijn en verdriet, wij zijn in de lage frequenties van angst onszelf verloren en in dit tijdperk is het ons beider opdracht, opdracht van zielen op aarde en de zielen daarboven om die antennes te herstellen om de eenheid tussen mensen op aarde en mensen daarboven te herstellen.

Wij leven in een tijdperk waarin alle energieën toegang krijgen tot aarde, elke mens op aarde kan nu zijn oorspronkelijke frequentie ontvangen om terug te keren naar de stilte in zichzelf, te aarden in zijn oorspronkelijke frequentie en de boodschappen van zijn liefdevolle voorvaderen  weer te kunnen ontvangen, geen enkel  mens is ooit alleen.

Wanneer men terugkeert naar de frequentie waarin hij behoort, zal ziekte en pijn veel minder belasting brengen in ons dagelijks leven. Eigenlijk is ziekte en pijn een signaal voor de omgeving om iemand te helpen zijn frequentie te herstellen,  dat is wat de vele therapeuten nu hebben begrepen en met man en macht proberen. Iedereen die uit liefde een ander wil bijstaan, vindt die op zijn pad die hij mag bijstaan, soms meer dan hij aankan, maar wij sturen altijd bij.

Het energieveld van de mens is oorspronkelijk veel  sterker en wijzer dan nu. Het aura van de mens, zoals jullie dat noemen, is opgebouwd uit diverse lagen, de buitenste twee zijn op dit moment bij iedereen ernstig beschadigd of ingedeukt, men neemt te weinig zijn eigen ruimte in, omdat men constant overprikkeld of belaagd wordt door prikkels die niet bij ons horen. De grote invloed van prikkels, beelden  herrie en pijn van anderen heeft ons allemaal uit balans gebracht. Deze bloesemremedie helpt om juist die buitenste twee lagen weer te kunnen helen en de aarding daarmee te kunnen herstellen het zal bij iedereen inwerken op het keelcentrum. 

Men hoeft er niet in te geloven, men hoeft het zelfs niet te weten het werkt altijd. Deze bloesemremedie is namelijk gecreëerd door de hoogste machten, er is geen hiërarchie hierboven, maar voor jullie zou het de een na hoogste zijn en voor sommige onder jullie geeft dat de betekenis welke werelden daar onder vallen. Al deze werelden hebben nu toegang tot de mensen en zullen altijd dingen herstellen in mensen zelfs al weten die mensen zelf niet dat dit gebeurd. Wij hebben hiertoe besloten, omdat het van het grootste belang is dat niemand achter blijft. Want elke verdwaalde ziel creëert weer energie vanuit frequenties die hem of haar niet zullen helpen en anderen ook niet.

De energiedoorstroming van deze bloesemremedie concentreert zich op het hartchakra, hier ligt het scheppend vermogen, maar ook de verbinding met het aardse raster. De verbinding met het aardse raster is van het grootste belang om mensen weer te leren de signalen op te vangen, die zij vanuit hun oorspronkelijk frequenties al in de eerste levens hebben leren herkennen. De verbindingen die zij hebben gemaakt in de eerste levens, vanuit hun pure oorsprong, zullen weer hersteld worden, waardoor men zijn eigen pad weer ziet en de signalen van zijn eigen bron weer herkent. Wanneer dit stuk in de mensheid hersteld wordt, is afdwalen niet meer mogelijk en kan men in liefde zichzelf zijn en vanuit zijn eigen energie zich verbinden met die liefde voor anderen.

Enkel wanneer men geaard is in zichzelf en zijn eigen frequentie, kan men een liefdevolle verbinding aangaan met die ander, dan pas wordt het een ontmoeting van gelijkwaardigheid. Wanneer dit volledig mogelijk is zullen wij hierboven zielsgelukkig zijn.  Wij willen herhalen dat ieder mens baat heeft bij deze frequentie dat alle frequenties op aarde in dit tijdperk aanwezig zijn gevoed en geheeld kunnen worden.

Andere remedies van Bloesem Remedies Nederland bevinden zich in:

STANDAARD SET:

De standaard set bestaat uit de basis set van 35 remedies en de special set van 13 remedies. De remedies van basis set zijn in de periode van 1986 tot 2000 gemaakt door Bram en Miep Zaalberg. Ze werken op een diep niveau van het bewustzijn en helpen je om de oorspronkelijke verbinding met je ziel te versterken. De special set is belangrijk wanneer je je oorsprong hebt gevonden en je met je eigen kern verbonden bent, dan helpen deze remedies je te verbinden met de ontwikkelingen van het hogere bewustzijn. Vanuit het bewust geworden zelf naar de bewustwording dat je uit alles bestaat.

Het boekje: Bloesem Remedies een Geschenk van de Natuur.