Index

            chakra set 

 

 

CHAKRA De zeven chakra's

↑Terug naar index↑

Down to Earth- (basis chakra) Leycestra formosa, Calanthe tricarinata

Versterkt de levenskracht, de verbinding met de aarde. Als je niet gegrond bent, weinig energie hebt, je zorgen maakt over je materiële bestaan. Versterkt de seksuele energie. Bij een laag libido, gekwetst zijn met betrekking tot seksualiteit. Bij subtiele of verborgen angsten, stress, traagheid of gebrek aan enthousiasme. Als je je zorgen maakt om je materiële bestaan, kan ze een gevoel van stabiliteit geven en ervoor zorgen dat je de dingen stap voor stap gaat doen. Afstemming op de natuurlijke ritmes van het leven, verdergaan met gemak, zonder te forceren.

Well Being- (hara) Erysimum melicentae

Versterkt de verbinding met je eigen kracht, met je centrum, stimuleert creativiteit en het integreren van emoties. Versterkt de vrouwelijke seksualiteit. Dit chakra is de opslagplaats van energie en het centrum om de basisenergie te transformeren. Voor het oplossen van ingehouden kwaadheid, geboorte trauma's, angst voor de dood, emoties die uit evenwicht zijn. Om er gewoon te zijn.

Strength - (zonnevlecht) Caltha palustris var. himalensis

Versterkt je individualiteit, je persoonlijke creativiteit, oprechtheid, eerlijkheid, zelfvertrouwen, identiteit, de kracht om je te manifesteren in de materiële wereld. Om twijfel aan jezelf te overwinnen, aan je vermogen om je aangeboren creativiteit uit te drukken. Verdrijft gevoelens van onzekerheid, van gebrek aan persoonlijke kracht, van gebrek aan richting in je leven, gebrek aan motivatie. Verdrijft gevoelens van hopeloosheid, depressie, onderdrukking. Voor het loslaten van conditioneringpatronen uitje vroege jeugd.

Ecstacy - (hart) Rosa webbiana

Versterkt liefde, mededogen, oprechtheid, eerlijkheid, diepte in gevoelens. Gevoelens van expansie en universele liefde, dienstbaarheid en delen. Meevoelen met alle levende wezens, transpersoonlijke liefde. Het ervaren van de volheid van "het lege hart". Helpt bij starheid, verkramping, bitterheid, jaloezie, je niet geliefd voelen, als je te kritisch bent op anderen, gedesillusioneerd bent, bij gebrek aan vertrouwen, als je jezelf inhoudt of geïrriteerd bent.

Authenticity - (keel)Delphinium incanum

Versterkt de expressie, de verbale communicatie, de creativiteit, het gevoel voor het esthetische, plezier en schoonheid, verfijnt de ervaring, speuren, zoeken, zingen, het delen van ideeën, het stimuleren van dromen, verbeelding, overtuiging, je eigen weg gaan, de mensheid omhelzen. Helpt als je timide bent, bij verlegenheid, angst om je waarheid uit te spreken, problemen in de communicatie, stress, spanning, bezorgdheid, claustrofobie, gebrek aan overtuiging, plankenkoorts, starheid of onwil om te veranderen.

Clarity - (derde oog)Parochetus communis, Aquilegia pubiflora

Versterkt helderheid, bewustzijn, scherpte van het intellect, waarneming, intuïtie, het ervaren van spiritualiteit, inzicht, helderziendheid, meditatie, concentratie, begrip, gezag, het vermogen om in het hart van dingen te kijken, verrukking, je universele zelf ervaren. Bij slechte concentratie, niet bewust zijn, gebrek aan helderheid, richting. Kan helpen bij hoofdpijn, geeft evenwicht bij onmatige seksuele energie. Verdrijft gevoelens van afzondering, vervreemding, zinloosheid.

Flight-(kruin) Mazus surculosus, Anemone biflora

Eenheid, meditatie, gebed, ervaring van het vormloze, opgaan in het oneindige. Verbinding met het hoger zelf, eenheid van lichaam, ziel en geest. Bij gevoelens van afscheiding, afzondering, gebrek aan betekenis, gevoelens van nietigheid.

Gratefulness Jasminum officinale

Universele liefde, broederschap, universeel delen, verwondering, ontzag. Voor mensen die egocentrisch, egoïstisch en oordelend zijn. Maakt dat je open bent en de schoonheid van jezelf en anderen kunt accepteren. Een kleine hoeveelheid van Gratefulness wordt in alle stockflesjes van de Himalaya remedies gedaan als een katalysator voor elk van de remedies.

 

 

DOOS 2

↑Terug naar index↑

Hidden Splendor Iris kemaonensis

Brengt je innerlijke schoonheid naar buiten, stimuleert de innerlijke keizer of keizerin. Om je geboorterecht op te eisen, je innerlijke waarde. Als je je waardeloos voelt, onbeduidend, klein.

Aura Cleaning Indigofea heterantha, Gypsophila cerastioides

Reinigt en verfrist de aura door licht en sprankeling aan het energieveld toe te voegen. Heel goed om te gebruiken in bad of om over het lichaam te sprayen. Uitstekend om een ruimte mee op te frissen.

Children’s Flower Androsace primuloides

Een beschermende remedie voor kinderen. Helpt kinderen om hun oorspronkelijke en niet bedorven verbinding met de natuurlijke wereld te behouden, als ze blootgesteld worden aan sociale of culturele invloeden. Zorgt voor verrukking, plezier, speelsheid, onschuld, veerkracht - een gevoel van verwondering en ontzag voor de mysteries van het leven. Ook goed voor grote kinderen, brengt volwassenen in contact met hun innerlijk kind. Er is ook geconstateerd dat de remedie het licht terugbracht in de ogen van zeevogels die het slachtoffer waren van vervuiling.

Healing Phytolacca acinosa, Herminium monorchis

Brengt je in verbinding met de basiskrachten in de natuur. Het hele proces van genezing is in de natuur zelf aanwezig. Vooral goed voor therapeuten die in steden werken of drukke stedelijke omgevingen -geeft het effect van een wandeling door een dennenbos. Zal vooral de energiekanalen van de therapeut schoonmaken, ze terug naar hun centrum brengen en naar hun natuurlijke relatie met het bestaan.

Trust Clematis montana

Geeft je vertrouwen in het grote geheel; dat je precies daar bent waar je op dit moment moet zijn. Een brug tussen de verticale en de horizontale dimensies (de structuur van de bloem zelf). Het horizontale is de ruimte/tijd dimensie, het verticale de transcendentale/spirituele dimensie. Een toestand van overgave. Geneest ook wonden bij geliefden, zodat ze een hogere staat van eenwording kunnen bereiken.

Chiron Thermopsis barbata

Geeft inzicht in de pijn die je heeft afgezonderd van je essentie, de hoofdpunten die je afhouden van het leven van je waarheid, van het echt jezelf zijn. Versterkt bij therapeuten sjamanistische energieën en maakt duidelijk waar het punt van afzondering bij de cliënt zich bevindt. Opent de zintuigen voor meer verfijnde ervaringen. Goed voor channeling.

Pluto Arisaema propinquum

Brengt bewustzijn in het schaduwdeel van de geest. Verdrijft kwaadheid, frustratie, oude gedragspatronen en helpt je tegelijkertijd om je te identificeren met de enorme kracht van verandering / evolutie, in plaats van vast te houden aan de oude patronen die afgebroken worden. Om je over te kunnen geven aan verandering. Een krachtige remedie om de afgewezen, "donkere" kant van je zelf te omarmen. Doordat je ze bewust accepteert verliezen deze negatieve aspecten hun greep op het onbewuste en hebben niet langer macht over je leven. Bij sommige mensen kan deze remedie een onmiddellijke verandering veroorzaken. Kan kracht en duidelijkheid geven aan het aspect van Pluto in je horoscoop. Maakt de overgang van Pluto gemakkelijker.

Happiness Rosa brunonii

Laat je stralen van binnenuit, waardoor een glimlach, een kalmerende gloed door je hele lichaam gaat, ontspant de geest. Geeft een diep gevoel van plezier in het leven. Een hart remedie.

 

 

DOOS 3

↑Terug naar index↑

Blue Dragon Meconopsis horridula

Versterkt focus, concentratie, op één punt gericht zijn. Uitstekend bij meditatie. Dringt rechtstreeks door naar het hart van de zaak en onthult dat er maar één wereld is. Verdrijft de illusie van afscheiding.

Golden Dawn Impatiens scabrida

Vooral goed voor vrouwen. Heelt oude verwondingen rondom seksualiteit, geestelijk en lichamelijk misbruik door mannelijke dominantie. Brengt je naar een plaats van stilte waar geen verwondingen bestaan en maakt het zo mogelijk dat je jezelf er niet langer mee vereenzelvigt en dat een zachte genezing vanzelf plaats kan vinden. Bij voorbeeld: kan vrouwen bewust maken van de innerlijke beperkingen die ze aan hun vrouwelijke kant opleggen als gevolg van de mentale conditionering, die ontstaan is door het opgroeien in een door mannen beheerste maatschappij.

Let Go Hackelia uncinata

Voor ontspanning, meegaan met de stroom. Een bloem van het sterrenbeeld vissen. Opgaan in het moment, ontspanning, overgave. "Je roeispanen weggooien en kijken waar de boot naar toe gaat." Kwetsingen, angsten en het gehecht zijn aan het verleden loslaten -naar het heden gaan met lege handen. Goed bij geleide fantasie.

Expansion

Vooral voor het borstgebied, geeft een gevoel van uitbreiding, openheid, zachte ontspanning. Voor uitbreiding van het hartchakra. Lost begrenzingen van het hart op die je waarneemt en dringt door tot in het hart van alle dingen.

Nirjara (deprogrammeren)- Primula denticulata

Een remedie om opnieuw te programmeren. Als de bewuste intentie er

is om afhankelijke houdingen en gedragspatronen te veranderen, zorgt deze remedie ervoor dat verouderde indrukken uit de cellen verwijderd worden. Ondersteunt transformatie. Een krachtige genezende remedie.

Vital Spark Aesculus indica, Hackelia uncinata, Rosa brunonii, Indigofea heterantha.

Versterkt de vitaliteit en de levenskracht, vooral bij shock, angst en extreme emoties. Helpt je om te kalmeren, ontspannen, los te laten en je over te geven aan het moment, waarbij ze ruimte geeft, zodat genezing plaats kan vinden. Kan ook gebruikt worden voor dieren die overstuur zijn of planten, die een schok hebben gekregen door verpoten.

Heart of Tantra Impatience glandulifera

Vormt een cirkel van licht tussen het basischakra en het hart. Verbindt vooral bij mannen de zonnevlecht met het hart en brengt zo de seksuele energie van kracht naar liefde.

Gateway Aesculus indica

Steun in tijden van verandering, bij overgangsriten, de donkere nacht van de ziel. Geeft kracht en veerkracht in tijden van innerlijke verwarring. Om de blik naar binnen te richten in moeilijke tijden. Om het proces te kunnen waarderen, het grotere geheel.

 

 

BLOEMEN VAN DE WERELD

↑Terug naar index↑

Warrior Australië/India/China- Tamarindus indica, Xanthorroea australis, Musa paradisiacal.

Versterkt mannelijke kracht, gronding, moed, mannelijke seksualiteit, doelgerichtheid, wilskracht.Kan het best genomen   worden in combinatie met de hartchakra remedie Ecstasy (zon/mars).

Goddess India/China- Bauhinia purpurea, Rosa webbiana, Ahbizia saman Versterkt de godin,de wijze vrouw. Brengt schoonheid,gratie, ontvankelijkheid, geduld, liefde, vrouwelijke kracht, (maan/venus)

Veil of dreams India- Acanthocereus horridus

Stap door de sluier van dromen en in de wereld van de mysteries. Heel goed om in te nemen voordat je gaat slapen; versterkt je vermogen om bewust te dromen en helpt je om je dromen te herinneren. Gebruik samen met Clarity en Blue Dragon bij bewustzijnswerk.

Endurance Himalaya, Sinaï woestijn- Phoenix dactylifera, Olea cuspidata

Geeft kracht, uithoudingsvermogen, weerstand. Verbetert verkeerde

houdingen en overtuigingen over ouder worden. Versterkt jeugdige

kracht, vitaliteit en weerstand.

Lotus India- Nelumbo nucifera

De steen der wijzen onder de bloemen - symbool voor verlichting, Versterkt alle vormen van spirituele genezing. Werkt als een versterker voor andere remedies, kruiden en edelsteenremedies. Opent het kruinchakra. Heel goed om te gebruiken bij meditatie. Een algemene versterker en reiniger voor het hele systeem.

Isann (Neem) India- Melia azadirachta

Deze remedie is gemaakt van de bloemen van een oude neem boom die groeit langs de oude tantra tempels van Khajuraho. Voor de integratie van lichaam, ziel en geest. Goed om te gebruiken na behandelingen of meditaties. Versterkt het vermogen om je eigen waarheid te leven.

Morning Glory India- Ipomoea nil

Om 's morgens gemakkelijker op te kunnen staan en de morgen met

enthousiasme te begroeten. Vergroot vitaliteit en versterkt het totale zenuwstelsel, waardoor nerveus gedrag afneemt. Om verslavende gewoontes, zoals roken, te doorbreken. Goed als je 's nachts rusteloos bent.

Renaissance Brazilië - Tillandsia stricta

Voor wedergeboorte. Om alles los te kunnen laten wat niet echt is en op te gaan in dat wat altijd geweest is. Emotionele gehechtheid aan het verleden loslaten. Een steun in moeilijke tijden voor zoekers, laat je begrijpen dat bloei kan plaatsvinden op elk moment, ongeacht de uiterlijke omstandigheden en voorwaarden. (Deze remedie is gemaakt onder de volle maan in vissen, samen met Sandra Epstein van de Braziliaanse Rainforest remedies.)

 

 

DOOS 5

↑Terug naar index↑

Rapa-nui

Versterkt oude aarde energie, geneest wonden uit vorige levens, opgaan in de wijsheid van Gaia.

(Gemaakt met zeewater op de oudste heilige plaats op Paaseiland, onder de nieuwe maan, met obsidiaan uit de grootste vulkaan van het eiland en de bloem van Mira-Tahiti - de laatste oorspronkelijke struik die nog op het eiland over is.

Nirjara 2

Een hulp bij het afpellen van de lagen van conditionering rondom je waarneming van de werkelijkheid - zodat de echte werkelijkheid zichtbaar wordt. Deze remedie is gemaakt van een van de eerste bloemen die verschijnen tijdens de korte zomer als de sneeuw dooit op een hoogte van ongeveer 4200 meter. Deze speciale bloem was losgeraakt door de stroom van modder en ijs langs een gletsjer. Ze bloeide nog volop, ofschoon ze nog maar met een kleine wortel aan een beetje modder vastzat.

Pink Primula

Opent het hart voor pure verrukking en vreugde over het feit dat je leeft.

Rock Primula

Rustige aanvaarding van/verbinding met je eigen schoonheid/vrede - ongeacht wat er om je heen gebeurt.

White Orchid

Een hoger gebied van het hartchakra. Toegang tot de engelenrijken van het hart. Mededogen. Verrukking.

Purple Orchid

Een poort naar binnen. Toegang tot diepere lagen in jezelf. Goed voor degenen die moeite hebben om hun aandacht naar binnen te richten, deze remedie trekt de aandacht weg van afleidingen buiten jezelf, en brengt ze naar diepe innerlijke ruimtes.

Astral Orchid

Een hoger octaaf van het derde oog. Verbinding met je hoger zelf. Channeling.

Opium Poppy

Om uit verslavende emotionele patronen en dwangmatig gedrag te stappen datje vasthoudt in het verleden.

 

 

DOOS 6

↑Terug naar index↑

Sober Up Leycestra formosa

Grondend, stabiliserend. Bij teveel energie in het hoofd, geeft stabiliteit, vastheid en uithoudingsvermogen. Meer evenwicht en stabiliteit bij alcohol en drugmisbruik en de daarmee samenhangende problemen.

Champagne - Sorbaria tormentosa

Vreugdevol, licht, als je iets te vieren hebt; vooral goed tijdens de nacht. Probeer samen met de Ecstacy remedie voor een zacht nachtelijk feest,met de Clarity remedie voor een meer geheimzinnig nachtelijk feest, of met de Down to Earth en de Ecstacy remedie voor een nacht met tantra.

Gulaga

Een krachtige remedie voor transformatie. Verbind je weer opnieuw met je levensdoel. Onthult alles meedogenloos wat niet langer goed voor je is of dat je niet langer dient op je reis en ruimt het op.

Gemaakt van een rode paddestoel tijdens een zonsverduistering op een gewijde ceremoniële plaats op Gulaga mountain, in het uiterste zuiden van de oostkust van Australië.

Gulaga crystal

Brengt de geest in evenwicht, maakt je intentie duidelijker, grondt de nieuwe visie, versterkt je voornemens. Brengt lichtheid, helderheid en plezier om het veranderingsproces af te ronden dat begonnen is door de Gulaga remedie.

Sat-Chit-Ananda

Meditatie remedie. Een heel goede hulp om je af te stemmen op de kern van het bestaan. Een combinatie van Nirjara, Nirjara 2, Pink Primula, Rock Primula en White Orchid.

Roots and Wings

Dit is een combinatie remedie, gemaakt van de Cedar en de White Orchid. De Cedar geeft gronding. Ze brengt je terug naar een diepe verbinding met de aarde, met je wortels. Het is als een straal van energie die omlaag beweegt door de chakra's en in de aarde. Ze helpt bij het gronden van je visioenen; om je ideeën en dromen te manifesteren in de materiële wereld. De White Orchid opent de vleugels van je hart en stelt je in staat om de onmetelijke hoeveelheid liefde, die je ware natuur is, te voelen en te herkennen. Ze geeft je de moed om te leven vanuit deze ruimte in je hart, om naar de wereld te kijken met liefde en openheid, in plaats van met angst en starheid.

De Cedar verankert je aan de aarde en ondersteunt je zo om je waarheid te leven, wetend dat je een bent met moeder aarde. Je lichaam is van de aarde en daarom ben je niet afgescheiden van de aarde. Zo bestaat je geest ook uit liefde en ben je niet afgescheiden van liefde.

Roots and Wings versterkt de herinnering dat je niet afgescheiden bent, dat je een bent met het bestaan zelf. Het geeft je de moed om je leven te leven vanuit dit weten en dit begrip, om licht op de aarde te lopen en met alle wezens om te gaan met liefde.

Cedar

Geeft gronding en moed, stabiliteit, kracht en vitaliteit. Moedigt je aan om diep in de aarde te wortelen, zodat je takken hoog in de hemel kunnen reiken.