Over de openingspagina van deze website

Onze openingspagina vertelt heel veel over wie we zijn en wat we aan u kunnen aanreiken.

De grote warme rode roos is de roos Madame Isaac Pereire en heet de lezer liefdevol welkom. Zij heeft ons uitgenodigd om van haar een bloesemremedie te maken. Deze wens hebben we dan ook bewust in samenwerking met de Deva ingevuld.

Aan de zijkanten prijkt de witte yarrow( duizendblad). De witte Yarrow is ook het embleem van onze zaak. Ik heb haar uit dankbaarheid om de helende werking van de Yarrow voor mezelf, deze naam gegeven.

In de oudheid gebruikten de Grieken reeds de bladeren van het duizendblad om de bloedende wonden te verzorgen van de strijders op het slagveld. De Grieken hadden namelijk reeds vastgesteld dat de yarrowbladeren een bloedstelpende werking hadden. Zij ontdekten dus al de schermwerking van de yarrow. Als je kijkt naar de bloem van het duizendblad, merk je heel goed dat deze de vorm hebben van een scherm. Deze schermwerking geldt zowel van binnen naar buiten als van buiten naar binnen. De remedie yarrow helpt dus zowel binnen te houden wat beter binnen blijft als buiten te houden wat beter buiten blijft. Zij is daarom bijvoorbeeld ook heel geliefd als remedie om je af te schermen van negativiteiten van anderen. Zij is geschikt voor mensen die heel gevoelig zijn voor hun omgeving, vooral bij degenen die veel energetisch werk doen.

Deze remedie werd gemaakt door het Californisch Centrum. Zij pikten de draad van het maken van bloesemremedies weer op na de lange pauze die er gevallen was naar het overlijden van Dr. Bach. Zij maken net als Dr. Bach bloesemremedies om mensen te helpen, op basis van diens methode, maar wel op een ander continent. En zo werd de remedie Yarrow een van hun eerste remedies.

Als jonge vrouw van 28 jaar kreeg ik zware gezondheidsproblemen, maar dank zij de californische remedies en vooral de remedie yarrow, ben ik er na veertig jaar nog altijd en kan ik getuigen van de levenskracht en de liefde van het duizendblad en hun andere remedies om mensen te helpen.

De roos Madame Isaac Pereire is vele jaren later op mijn weg gekomen. Haar rozenstruik staat in onze tuin. Het is een echt forse struik. Ze geeft welhaast de hele zomer onuitputtelijk, telkens weer, een over vloed van warme rode rozen die overheerlijk ruiken. De remedie heeft dus twee essentiële kwaliteiten die afgeleid kunnen worden uit haar signatuur. Ze geeft vooreerst bescherming op de weg die je gaat. Ze geeft dus bescherming als je te kwetsbaar bent, laat je in je eigen kracht staan, en je door niemand aan de kant zetten. Ze creëert zelfvertrouwen laat je je manifesteren : doen waar jij in gelooft. Vooral als je wel weet wat je weg is, maar de kracht ontbeert om je weg te volgen. Ze is nu bij ons een van de meest gevraagde remedies, als het gaat om “doorgaan ondanks moeilijkheden”.

De rozenbloem zelf verwijst naar liefde en blijheid en de warmte van je hart en de overvloed ervan. Je wil niet alleen doorgaan, maar je blijft ook zacht , je komt terecht in een oase van stilte, rust en vrede in en rond je hart. Je vindt er troost en steun in moeilijke tijden. Zodat je dingen die niet meer bij je horen kunt loslaten en verder kunt gaan met je leven vanuit de liefde voor jezelf en andere mensen, zonder jezelf tekort te doen.

Deze remedie is er speciaal voor kinderen. Ze geeft bescherming vanuit de spirituele wereld en een goede nachtrust. Ze is geschikt voor heel gevoelige kinderen, voor kinderverdriet of angst voor personen of volwassenen. Ze geeft vertrouwen en zelfvertrouwen.

Als je het rozengedicht wil lezen dat ons doorgegeven is bij het maken van de remedie, maak het dan eerst even stil bij jezelf. Je zal de boodschap des te beter kunnen aanvoelen en begrijpen.

Rozengedicht

Ik breng mijn liefde naar buiten

Krachtig en in overvloed

Ik ontvouw mijn rood dat de harten verwarmt

Bedek de aarde met dit tapijt

Ik ben de eenheid tussen man en vrouw

geurig, enig en perfect

Ik maak zacht en teder

Breng voedsel uit de diepten van de ziel

Ik raak jouw kern, maak je wakker

Laat je voelen wie je werkelijk bent

Bij mij kan je waarlijk jezelf zijn

voelen dat je mooi en liefdevol bent

Jij bent de liefde die altijd is.

Wees jezelf, groei in liefde,

onophoudelijkheid, onvoorwaardelijk, in overvloed

Ik open je hart, maak het tot een bloem

Breng verrukking en kracht

Laat je gaan op je nieuwe weg

Neem angst en twijfel weg

Verbind je met elkaar

Ik ben de vrede in eeuwigheid

Je trouwe tochtgenoot

Voor eens en altijd

In Liefde

De hartjes onderaan de openingpagina, met daarin opnieuw de roos Madame Isaac Pereire, geven perfect weer wie we zijn : hartelijk,behulpzaam, warm, liefdevol en respectvol naar onszelf en de mensen. En zo willen we het houden. In Liefde.