LADY SLIPPER  Cypripedium calseolus -Venusschoentje

Wanneer je je vleugels wilt uitspreiden en ruimte wilt scheppen voor je toekomst. De Lady Slipper helpt je om naar je hart te luisteren en om een richting te vinden in je leven. Een goede remedie om uit de discussie te stappen en in plaats daarvan te gaan handelen vanuit je hart. Maakt een opening voor spirituele ontwikkeling.

 

FLY ORCHID  Ophrys insectifera - Vliegenorchis

Om het verleden los te laten. Vertrouw jezelf en blijf op je weg, ondanks invloeden van anderen. Geeft je leven een vrije, zichzelf ondersteunende kwaliteit. Helpt je om niet beïnvloed te worden door anderen. Om de gedachten en de ideeën los te laten, die je hebt overgenomen van anderen. Ondersteunt vrijheid in groei op je eigen unieke manier. Vergeet wat niet belangrijk is en blijf 100% het unieke wezen dat je bent.

 

FRAGRANT ORCHID  Gymnadenia conopsea - Grote Muggenorchis

Helpt je een verbinding te maken met je hoger zelf. Zorgt dat je open staat om te begrijpen dat er meer op de planeet aarde is dan je kunt zien. Helpt je met het ontwikkelen van het spirituele aspect, door het openen van je zintuigen. Activeert je gevoelens zodat je deze kunt gebruiken om je inzicht in de heelheid uit te breiden. Om persoonlijk gewin los te laten.

 

HEATH SPOTTED ORCHID  Dactylorhiza fuchsii - Bosorchis

Om de vrijheid te voelen om je eigen weg te gaan. Voor het loslaten van oud verdriet en om je te verbinden met de vreugde om het bestaan. Helpt je om je leven met vreugde, plezier en liefde te leven en om in staat te zijn dit naar je omgeving uit te drukken. Deze remedie brengt het licht in je dagelijkse leven en laat je tegenslagen overwinnen. Helpt je om in beweging te blijven en door te gaan om het licht van het leven en de opstanding te vinden. Wordt wakker!

 

LAPPONIAN ORCHID  Dactylorhiza lapponica

Om je hart te openen. Blijf bij je gevoelens en je kracht ondanks tegenslag. Om van jezelf en van anderen te houden. Versterkt seksualiteit en opent je voor echte diepe liefde. Voor de ontwikkeling van relaties en om je bewust te worden van wat echt is aan de ander. Voor het loslaten van oordelen en om de vrijheid te krijgen om uit te drukken wat je binnen houdt. Laat je zien dat alles een weerspiegeling is van de liefde die je aan jezelf geeft, (zou goed kunnen zijn voor mensen die medicijnen gebruiken en waarvan de hormonen uit evenwicht zijn).

 

GHOST ORCHID  Epipogium aphyllum - Spookorchis

Voor de verbinding met de natuur. Om te kunnen geloven en vertrouwen. Goed voor de integratie van links (gevoel) en rechts (verstand) op alle niveaus. Opent je zintuigen om te kunnen zien wat nieuw is. Laat je beginnen om nieuwe ideeën neer te zetten, terwijl je toch aanwezig bent in het hier en nu. Helpt je om alert te blijven voor wat er gebeurt en bij het scheppen van nieuwe dingen. Let niet op oude patronen en wees open om het ongeziene uit te breiden. Verwijdert de angsten en leid je naar een nieuwe tijd en een nieuw bewustzijn. Mensen die zoekers zijn op hun levensweg zal ze steunen om een goede richting te vinden.

 

BALANCE  (Heathspotted orchid, Lapponian orchid en Earth Creation)

Balance geeft vreugde en plezier ondanks moeilijkheden. Maakt je kalm en zorgt dat je spanning los kunt laten. Opent je geest voor het inzicht hoe je in deze situatie terecht bent gekomen en stelt je in staat om je aandacht gericht te houden op de verbinding met het hoger zelf. Geeft je vertrouwen en evenwicht in moeilijke tijden.