The African Tree Essences

Bladder Nut – boom van zelfkennis

Voor de concentratie en het loslaten van de behoefte aan uiterlijk vertoon. Wanneer je jezelf verstopt achter een masker en er in gelooft dat je ware zelf het niet waard is om van te houden. Goed bij stemmingswisselingen, wanneer je een slecht zelfbeeld hebt van je lichaam en bij de problemen in de puberteit.

Cherry Wood – boom van sereniteit

Te gebruiken na een shock, bij elk soort schrik, angst of trauma. Bevrijdt van het gevoel van “bevroren” te zijn in het trauma en schept een veilige en beschermde ruimte voor genezing. Een remedie om te verzachten en te kalmeren. Wanneer een oud trauma uit het vorige leven de genezing van het lichaam blokkeert, omdat dit trauma nog door het celgeheugen van het lichaam wordt vastgehouden.

Hard Pear – boom van vergeving

Voor het bevrijden en het verwerken van niet losgelaten tranen. Door het loslaten en verwerken wordt vergeving en genezing mogelijk. Ze helpt met het loslaten van wrok en verbittering en is een goede remedie bij post-traumatische stress.

Milkwood – boom van heelheid

Om in je eigen kracht te gaan staan en ze geeft je een gevoel van erbij horen en verbondenheid. Een koesterende en ondersteunende remedie die gevoelens van onzekerheid en een gebrek aan gronding in evenwicht brengt. Een goede hulp bij nachtmerries en negatieve gemoedstoestanden.

Pock Ironwood – boom van intuïtie

Voor het versterken van je ontvankelijkheid en je intuïtie. Ze geeft focus, helderheid en perspectief en helpt je om het grotere geheel te zien en zorgt ervoor dat je je met je innerlijke wijsheid kunt verbinden.

Rock Alder – boom van zegen

Voor het behouden van gezonde grenzen en integriteit in relaties. Ze brengt gevoelens van bezitterigheid en jaloezie en van veeleisend en behoeftig gedrag in evenwicht. Ze versterkt je sensualiteit en zorgt voor een jeugdige energie.

Saffronwood – boom van tranen

Voor gevoelige zielen, die gemakkelijk gekwetst kunnen worden door het leven. Ze biedt troost wanneer je gekwetst bent, bij verlies, verdriet en bij veel tranen. Voor kinderen die heimwee hebben of problemen hebben om hun plek op school te vinden. Bij problemen met uiten.

Sea Guarri : boom van inspiratie

Voor het versterken van je creativiteit. Ze geeft je een gevoel van plezier en zin in het leven. Ze verlevendigt met een sprankelende en veeleisende energie. Bijzonder goed bij depressies, apathie en desinteresse in het leven.

Spike Thorn : boom van liefdevolle vriendelijkheid. Ze geeft perspectief en begrip in situaties waarvan je het gevoel hebt dat je daarin gevangen zit, te beperkt bent of er in vastzit. Bij verharding, verbittering of gemeen gedrag. Ze geeft mededogen en versterkt de zelfexpressie

White Pear – boom van vreugde.

Geeft toegang tot je diepste vreugde en je diepste verlangen. Ze prikkelt je en opent je ogen om de schoonheid van het leven te zien. Ze bevordert je openheid en je zelfacceptatie.

White Stinkwood : boom van het licht

Ze laat je afstemmen op je hoger zelf en verbindt je met het doel van je ziel en je innerlijke wijsheid. Ze laat je gemakkelijk door de veranderingen van het leven en de belangrijke overgangen heen gaan. Voor bescherming van de aura en het ontwikkelen van je vermogen om te channelen. Laat je licht schijnen !

Wild Olive – boom van vertrouwen

Voor momenten van nood en wanhoop, wanneer je kracht en bescherming nodig hebt. Voor het donkerste uur voorafgaand aan de dageraad, wanneer je geduld en vertrouwen nodig hebt.

Wild Peach : boom van moed

Voor integriteit, standvastigheid en spirituele moed. Wanneer je het slachtoffer bent, bij intimidatie en onderdrukking. Om jouw waarheid naar buiten te brengen. Ze brengt kracht om mededogen te hebben en wijsheid om nederig te zijn. Geeft evenwicht bij uitstel en besluiteloosheid en versterkt je eigenwaarde.